Yeni Araç Muayene Hizmeti ve Zamlı Güncel Ücretler

EKONOMİ 15.04.2024 - 10:00, Güncelleme: 15.04.2024 - 09:53
 

Yeni Araç Muayene Hizmeti ve Zamlı Güncel Ücretler

TÜVTÜRK tarafından bazı yeni uygulamalar ile birlikte güncel fiyat listesi yayınlandı.

Yeni bir otomobil satın alanlar için 3 yıl muayene yaptırmamanın zorunlu olmadığı bildirildi.Ayrıca muayene istasyonlarındaki yoğunluğu azaltmak için mobil istasyonların devreye sokulduğu bildirilerek gezici istasyonların sayısının arttırılacağı belirtildi.Böylece özellikle ilçe ve köylerde bulunan vatandaşlara kolaylık sağlanmış olacak.TÜVTÜRK mobil istasyonların nisan ayı içerisindeki programı ise şu şekilde ;, Yeni düzenleme ile birlikte Mobil istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet gibi araçların muayeneleri yapılırken, hava destekli fren sistemine sahip araçlar ve egzoz gazı emisyon ölçümleri yalnızca sabit istasyonlarda yapılabiliyor.. MUAYENE ÜCRETLERİNDEKİ GÜNCEL FİYATLAR BELLİ OLDU Türkiye'de birçok kalemde gelen zamlar muayene ücretlerine de yansıdı. 2024 yılında araç muayene ücretlerinde yüksek oranda fiyat artışı görülürken, KDV dahil olmak üzere muayene ücretleri ise şu şekilde ; Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için ücret 586,50 TL’den 927,60 TL’ye; otomobil, minibüs, kamyonet gibi araçlar için ise 1.149,60 TL’den 1.821,60 TL’ye yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ücret 2.462,40 TL oldu. Vatandaşlar için ödemeler tüm istasyonlarda kredi kartı, banka kartı ve nakit ile yapılabiliyor. "Karayolları Trafik Kanunu"na göre, muayene süresi geçirilen araçlar için her ay %5 fazladan ücret tahsil ediliyor. “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” raporu alan araçların muayeneleri onaylanmıyor.
TÜVTÜRK tarafından bazı yeni uygulamalar ile birlikte güncel fiyat listesi yayınlandı.

Yeni bir otomobil satın alanlar için 3 yıl muayene yaptırmamanın zorunlu olmadığı bildirildi.Ayrıca muayene istasyonlarındaki yoğunluğu azaltmak için mobil istasyonların devreye sokulduğu bildirilerek gezici istasyonların sayısının arttırılacağı belirtildi.Böylece özellikle ilçe ve köylerde bulunan vatandaşlara kolaylık sağlanmış olacak.TÜVTÜRK mobil istasyonların nisan ayı içerisindeki programı ise şu şekilde ;,

Yeni düzenleme ile birlikte Mobil istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet gibi araçların muayeneleri yapılırken, hava destekli fren sistemine sahip araçlar ve egzoz gazı emisyon ölçümleri yalnızca sabit istasyonlarda yapılabiliyor..

MUAYENE ÜCRETLERİNDEKİ GÜNCEL FİYATLAR BELLİ OLDU

Türkiye'de birçok kalemde gelen zamlar muayene ücretlerine de yansıdı. 2024 yılında araç muayene ücretlerinde yüksek oranda fiyat artışı görülürken, KDV dahil olmak üzere muayene ücretleri ise şu şekilde ;

Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için ücret 586,50 TL’den 927,60 TL’ye; otomobil, minibüs, kamyonet gibi araçlar için ise 1.149,60 TL’den 1.821,60 TL’ye yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ücret 2.462,40 TL oldu.

Vatandaşlar için ödemeler tüm istasyonlarda kredi kartı, banka kartı ve nakit ile yapılabiliyor.

"Karayolları Trafik Kanunu"na göre, muayene süresi geçirilen araçlar için her ay %5 fazladan ücret tahsil ediliyor. “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” raporu alan araçların muayeneleri onaylanmıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.