1 Haftadır Sular Kesik Köylü Perişan

YAŞAM 17.07.2021 - 20:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

1 Haftadır Sular Kesik Köylü Perişan

Kaman'a bağlı Tatık Köyü'nde 1 haftadır sular kesik.Köylü su ihtiyacını gidermek için uzaklarda bulunan çeşmelerden su taşıyor.

Kırşehir'e 80 km uzaklıkta bulunan Kaman' bağlı 300 nüfuslu  Tatık Köyü'nde uzun süredir sular kesik.Yaz aylarında köy dışındakilerin de gelmesiyle birlikte nüfus 1000'e kadar çıkıyor.Yeraltı suyu kaynakları bakımından da zengin olan köyde isale hattı bulunuyor ancak su, akıllı sayaçlar vasıtasıyla köylüye para ile satılıyor.Karta yükleme yaparak su temin etmelerine rağmen köyde 1 haftadır sular kesik.     Köylü temiz su ihtiyacını giderebilmek için yüz metrelerce uzaklıktaki çeşmelere el arabaları giderek bidonlarla su taşımak zorunda.Suların kesik olmasının en büyük sıkıntısını ise yaşlılar ve kadınlar çekiyor.Köydeki gençlerin birçoğunun il dışında ve şehir merkezlerinde olması nedeniyle köyde büyük oranda yaşlı insanlar bulunuyor.Su ihtiyacını gidermek için yüz metrelerce uzaklıktaki çeşmelere gitmesi gereken yaşlı insanlar için su kesintisi büyük sıkıntı oluşturuyor.     ''MUHTARA İLETİYORUZ BİZİ AZARLIYOR'' Ankara'da yaşayan ve şehit Uğur Şahin'in de eşi olan Alev Şahin , ''Annem 78 yaşında , köyde 1 haftadır sular kesik.Üstelik kartına 100 TL'lik su yüklemesine rağmen evde su yok.Biz olmasak perişan olacak.Bu insanlar abdest alıp namaz kılıyorlar ama su bulamıyorlar.Köylü rezillik içinde.Durumu muhtara iletiyoruz bizi azarlıyor.Böyle bir pandemi döneminde bu insanlara çektirilen eziyetin günahı yetkililerin boynuna.Köyde yaşam durma noktasına geldi.Köyde parayla stın aldığımız su verilmiyor.Gerçekten çok yazık.'' ifadelerini kullandı. Köyde hattan verilen temiz su köylünün kartlarına ücret karşılığı yükleniyor ancak buna rağmen köye su verilmiyor.
Kaman'a bağlı Tatık Köyü'nde 1 haftadır sular kesik.Köylü su ihtiyacını gidermek için uzaklarda bulunan çeşmelerden su taşıyor.

Kırşehir'e 80 km uzaklıkta bulunan Kaman' bağlı 300 nüfuslu  Tatık Köyü'nde uzun süredir sular kesik.Yaz aylarında köy dışındakilerin de gelmesiyle birlikte nüfus 1000'e kadar çıkıyor.Yeraltı suyu kaynakları bakımından da zengin olan köyde isale hattı bulunuyor ancak su, akıllı sayaçlar vasıtasıyla köylüye para ile satılıyor.Karta yükleme yaparak su temin etmelerine rağmen köyde 1 haftadır sular kesik.

 

 

Köylü temiz su ihtiyacını giderebilmek için yüz metrelerce uzaklıktaki çeşmelere el arabaları giderek bidonlarla su taşımak zorunda.Suların kesik olmasının en büyük sıkıntısını ise yaşlılar ve kadınlar çekiyor.Köydeki gençlerin birçoğunun il dışında ve şehir merkezlerinde olması nedeniyle köyde büyük oranda yaşlı insanlar bulunuyor.Su ihtiyacını gidermek için yüz metrelerce uzaklıktaki çeşmelere gitmesi gereken yaşlı insanlar için su kesintisi büyük sıkıntı oluşturuyor.

 

 

''MUHTARA İLETİYORUZ BİZİ AZARLIYOR''

Ankara'da yaşayan ve şehit Uğur Şahin'in de eşi olan Alev Şahin , ''Annem 78 yaşında , köyde 1 haftadır sular kesik.Üstelik kartına 100 TL'lik su yüklemesine rağmen evde su yok.Biz olmasak perişan olacak.Bu insanlar abdest alıp namaz kılıyorlar ama su bulamıyorlar.Köylü rezillik içinde.Durumu muhtara iletiyoruz bizi azarlıyor.Böyle bir pandemi döneminde bu insanlara çektirilen eziyetin günahı yetkililerin boynuna.Köyde yaşam durma noktasına geldi.Köyde parayla stın aldığımız su verilmiyor.Gerçekten çok yazık.'' ifadelerini kullandı.

Köyde hattan verilen temiz su köylünün kartlarına ücret karşılığı yükleniyor ancak buna rağmen köye su verilmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.