''2550 Adet Kiraz, Tüm Emeklerimiz Boşa Gitti''

YAŞAM 02.06.2021 - 21:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''2550 Adet Kiraz, Tüm Emeklerimiz Boşa Gitti''

Kırşehir'de bugün öğle saatlerinde etkili olan dolu yağışı meyve ağaçlarına büyük zarar verdi.Mucur'da kiraz yetiştiriciliği yapan çiftçi Kemal Koca ''2550 kiraz ağacı , bütün emeklerimiz boşa gitti'' dedi.

    Doğanın ekolojik dengesi bozulmaya başlayınca , her yıl yağan düzenli yağışlar yerini aniden bastıran sağanak ve dolu yağışlarına bırakmaya başladı.Bununla birlikte kuraklıkta son yıllarda etkili olmaya başladı.Kuraklığın en çok etkili olduğu illerden birisi de Kırşehir.Kuraklık nedeniyle buğday ve arpa ekili çok sayıda susuz kaldı ve bu yıl hububat ürün rekoltesinde büyük düşüş bekleniyor. Öte yandan aniden bastıran dolu ve sağanak yağışlar da ekili alanlara ve meyve ağaçlarına büyük zarar veriyor.Şatıroğlu'da çifçilikle uğraşan Kemal Koca'ya ait kiraz bahçesi bugün yağan dolu yağışında büyük zarar gördü.   ''TÜM EMEKLER BOŞA GİTTİ''   29 Nisan tarihinde Mucur'a bağlı Şatıroğlu Mahallesinde bulunan bahçesindeki çiçek veren kiraz ağaçları ile poz veren Kemal Koca , ''Emek verince oluyormuş'' mesajını paylaşmıştı.Bugün yağan ve 10 dakika süren dolu yağışının ardından Kemal Koca'ya ait kiraz bahçesi büyük zarar gördü.Zarar gören ağaçlarını görüntüleyen ve paylaşan Koca , ''Çiftçilik böyle birşey işte.Kaç, kop , büyüt...10 dakika bir dolu yağdı.Dolu, Tam 2550 adet kiraz ağacını böyle yaraladı , mahvetti.Kirazlar yapraklarını döktü gördüğünüz gibi böyle yaralandı kahverengiye döndü.Maalesef emekler boşa gitti.Sadece 1 saat önce bu hale geldiler , yarın da hepsi dökülecek.'' ifadelerini kullandı.   Kemal Koca 29 Nisan Tarihinde Çiçek Açan Kiraz Ağaçları ile Poz Vererek , ''Emek Verince Oluyormuş'' Mesajını Paylaşmıştı.   Kiraz Ağaçları 10 Dakikalık Yağışın Ardından Bu Hale Geldi
Kırşehir'de bugün öğle saatlerinde etkili olan dolu yağışı meyve ağaçlarına büyük zarar verdi.Mucur'da kiraz yetiştiriciliği yapan çiftçi Kemal Koca ''2550 kiraz ağacı , bütün emeklerimiz boşa gitti'' dedi.

 

 

Doğanın ekolojik dengesi bozulmaya başlayınca , her yıl yağan düzenli yağışlar yerini aniden bastıran sağanak ve dolu yağışlarına bırakmaya başladı.Bununla birlikte kuraklıkta son yıllarda etkili olmaya başladı.Kuraklığın en çok etkili olduğu illerden birisi de Kırşehir.Kuraklık nedeniyle buğday ve arpa ekili çok sayıda susuz kaldı ve bu yıl hububat ürün rekoltesinde büyük düşüş bekleniyor.

Öte yandan aniden bastıran dolu ve sağanak yağışlar da ekili alanlara ve meyve ağaçlarına büyük zarar veriyor.Şatıroğlu'da çifçilikle uğraşan Kemal Koca'ya ait kiraz bahçesi bugün yağan dolu yağışında büyük zarar gördü.

 

''TÜM EMEKLER BOŞA GİTTİ''

 

29 Nisan tarihinde Mucur'a bağlı Şatıroğlu Mahallesinde bulunan bahçesindeki çiçek veren kiraz ağaçları ile poz veren Kemal Koca , ''Emek verince oluyormuş'' mesajını paylaşmıştı.Bugün yağan ve 10 dakika süren dolu yağışının ardından Kemal Koca'ya ait kiraz bahçesi büyük zarar gördü.Zarar gören ağaçlarını görüntüleyen ve paylaşan Koca , ''Çiftçilik böyle birşey işte.Kaç, kop , büyüt...10 dakika bir dolu yağdı.Dolu, Tam 2550 adet kiraz ağacını böyle yaraladı , mahvetti.Kirazlar yapraklarını döktü gördüğünüz gibi böyle yaralandı kahverengiye döndü.Maalesef emekler boşa gitti.Sadece 1 saat önce bu hale geldiler , yarın da hepsi dökülecek.'' ifadelerini kullandı.

 

Kemal Koca 29 Nisan Tarihinde Çiçek Açan Kiraz Ağaçları ile Poz Vererek , ''Emek Verince Oluyormuş'' Mesajını Paylaşmıştı.

 

Kiraz Ağaçları 10 Dakikalık Yağışın Ardından Bu Hale Geldi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.