71 Gündür Bulunamayan Hasan Aydoğan İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

GÜNDEM 03.06.2022 - 18:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

71 Gündür Bulunamayan Hasan Aydoğan İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kırşehir'de 25 Mart tarihinde kız arkadaşı Şeyma Demir ile birlikte kaybolan ve vahşi bir şekilde öldürüldüğü öğrenilen ancak cansız bedenine bir türlü ulaşılamayan Hasan Aydoğan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Arama çalışması Kızılırmak ve Hirfanlı Baraj Gölü'nde devam eden 21 yaşındaki Hasan Aydoğan için merkeze bağlı Dedeli köyündeki mezarlıkta öğe vakti gıyabi cenaze namazı kılındı.     Kırşehir Müftüsü Mehmet Yaman'ın kıldırdığı cenaze namazına Aydoğan'ın ailesi ve yakınları, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Çelik, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, daha önce Kızılırmak'ta cenazesi bulunan Şeyma Demir'in yakınları ile vatandaşlar katıldı.     Hasan Aydoğan için köy kabristanında mezar yeri oluşturuldu. Aydoğan'ın yakınları cenaze namazı sırasında gözyaşı döktü. Milletvekili İlhan, gencin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Cenaze namazının ardından köy muhtarlığı önünde Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.     Bu arada, Aydoğan'ın aranmasına AFAD, UMKE, jandarma ve polis su altı ekiplerinin katılımıyla Kızılırmak ve Hirfanlı Baraj Gölü'nde devam ediliyor.Daha önce Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı helikopterler de arama çalışmalarına katılmıştı.   OLAY NASIL OLMUŞTU ? Kırşehir'de iki gençten 25 Mart'tan beri haber alamayan ailelerinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine arama çalışması başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ikilinin kullandığı otomobili Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkisinde terk edilmiş halde bulmuş, kayıp gençlere ait cep telefonları ve bazı kişisel eşyaların araçta bırakıldığını tespit etmişti. Kayıp gençlerden Şeyma Demir'in cenazesi 27 Mart'ta Kızılırmak kıyısında bulunmuş, ardından toprağa verilmişti. Gençleri öldürdükleri belirlenen Şefik Ekici ve Sami Aydoğan, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanmış, "kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanmıştı.
Kırşehir'de 25 Mart tarihinde kız arkadaşı Şeyma Demir ile birlikte kaybolan ve vahşi bir şekilde öldürüldüğü öğrenilen ancak cansız bedenine bir türlü ulaşılamayan Hasan Aydoğan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Arama çalışması Kızılırmak ve Hirfanlı Baraj Gölü'nde devam eden 21 yaşındaki Hasan Aydoğan için merkeze bağlı Dedeli köyündeki mezarlıkta öğe vakti gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

 

Kırşehir Müftüsü Mehmet Yaman'ın kıldırdığı cenaze namazına Aydoğan'ın ailesi ve yakınları, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Çelik, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, daha önce Kızılırmak'ta cenazesi bulunan Şeyma Demir'in yakınları ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Hasan Aydoğan için köy kabristanında mezar yeri oluşturuldu. Aydoğan'ın yakınları cenaze namazı sırasında gözyaşı döktü. Milletvekili İlhan, gencin yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

Cenaze namazının ardından köy muhtarlığı önünde Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

 

 

Bu arada, Aydoğan'ın aranmasına AFAD, UMKE, jandarma ve polis su altı ekiplerinin katılımıyla Kızılırmak ve Hirfanlı Baraj Gölü'nde devam ediliyor.Daha önce Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı helikopterler de arama çalışmalarına katılmıştı.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

Kırşehir'de iki gençten 25 Mart'tan beri haber alamayan ailelerinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine arama çalışması başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ikilinin kullandığı otomobili Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkisinde terk edilmiş halde bulmuş, kayıp gençlere ait cep telefonları ve bazı kişisel eşyaların araçta bırakıldığını tespit etmişti. Kayıp gençlerden Şeyma Demir'in cenazesi 27 Mart'ta Kızılırmak kıyısında bulunmuş, ardından toprağa verilmişti.

Gençleri öldürdükleri belirlenen Şefik Ekici ve Sami Aydoğan, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanmış, "kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.