Abdallar ''Aptal'' Yerine Konmak İstemiyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2017 - 15:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Abdallar ''Aptal'' Yerine Konmak İstemiyor

Kırşehir'de bir araya getirilen ve adına Abdal Ateşi denilen 50 kişilik Abdal Aşireti Üyesinden oluşan gösteri ekibi verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar. Bu yılın başlarında Kaman’dan Keskin’den ve Kırşehir’den bir araya getirilen 25 davulcu ve 25 zurnacıdan oluşan Abdal aşireti mensubu yöresel sanatçılarımız Kırşehir Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bünyesinde hiç bir ücret almadan verilen sürekli iş ve sigorta vaadi ile statlarda grup çalışmalarına alınmışlardı.  Kırşehir'den başlayarak Türkiye genelinde ve yurt dışında Abdal kültürünü tanıtmayı hedefleyen ve Ahilik kutlamaları, açılışlar, konserler ile yurt dışına davul zurna gösterilerine katılmaları planlanan ve adına Abdal Ateşi denen topluluk Kırşehir’imizin ve Abdal Kültürün tanıtımını yapacaklardı. Bu emeklerinin karşılığında da sürekli bir maaş ve sigorta vaat edilmişti. Hatta yaptıkları gösterilerden kazanılan paralardan da pay alacaklardı. Aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine karşın emekleri ve umutları sömürülen bazı Abdal Aşireti üyeleri, sürekli iş-aş vaatleri ile en çok para kazanacakları tarihlerde boş bir hayal uğruna emeklerinin çalındığını belirterek, “İlimizin yöneticileri, siyasileri ve bürokratları verdikleri sözleri yerine getirmediler. Bizler çok bir şey istemedik. Biraz umut, birazda kış aylarında insanca ailelerimiz geçindirerek aynı zamanda da sanatımızı icra ederek kültürümüzü yaşartmak istedik. Kış aylarını geçirmek için İzmir başta olmak üzere başka şehirlere giderek mesleğimiz olmayan hurdacılık, temizlikçilik gibi işler yapmak istemiyoruz. Evimiz, yurdumuz Kırşehir’de Kaman’da yaşamak ve kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Yabancı ellerde sürekli para kazanmaya başlayan aşiret üyelerimiz birer ikişer büyük şehirlere yerleşip kalabalıkta yok olmakta. Yakın bir zamanda nişan ve düğünlerde davul zurna çalacak Abdal kalmayacak ve bu kültür yok olacak. Devletimiz, yöneticilerimiz ve siyasilerimiz umutlarımızı ve kültürümüzü yok etmesinler, verdikleri sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz,” diyerek sitem ve beklentilerini sıraladılar. Muzaffer AKTÜRK
Kırşehir'de bir araya getirilen ve adına Abdal Ateşi denilen 50 kişilik Abdal Aşireti Üyesinden oluşan gösteri ekibi verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar.

Bu yılın başlarında Kaman’dan Keskin’den ve Kırşehir’den bir araya getirilen 25 davulcu ve 25 zurnacıdan oluşan Abdal aşireti mensubu yöresel sanatçılarımız Kırşehir Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bünyesinde hiç bir ücret almadan verilen sürekli iş ve sigorta vaadi ile statlarda grup çalışmalarına alınmışlardı.  Kırşehir'den başlayarak Türkiye genelinde ve yurt dışında Abdal kültürünü tanıtmayı hedefleyen ve Ahilik kutlamaları, açılışlar, konserler ile yurt dışına davul zurna gösterilerine katılmaları planlanan ve adına Abdal Ateşi denen topluluk Kırşehir’imizin ve Abdal Kültürün tanıtımını yapacaklardı. Bu emeklerinin karşılığında da sürekli bir maaş ve sigorta vaat edilmişti. Hatta yaptıkları gösterilerden kazanılan paralardan da pay alacaklardı. Aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine karşın emekleri ve umutları sömürülen bazı Abdal Aşireti üyeleri, sürekli iş-aş vaatleri ile en çok para kazanacakları tarihlerde boş bir hayal uğruna emeklerinin çalındığını belirterek, “İlimizin yöneticileri, siyasileri ve bürokratları verdikleri sözleri yerine getirmediler. Bizler çok bir şey istemedik. Biraz umut, birazda kış aylarında insanca ailelerimiz geçindirerek aynı zamanda da sanatımızı icra ederek kültürümüzü yaşartmak istedik. Kış aylarını geçirmek için İzmir başta olmak üzere başka şehirlere giderek mesleğimiz olmayan hurdacılık, temizlikçilik gibi işler yapmak istemiyoruz. Evimiz, yurdumuz Kırşehir’de Kaman’da yaşamak ve kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Yabancı ellerde sürekli para kazanmaya başlayan aşiret üyelerimiz birer ikişer büyük şehirlere yerleşip kalabalıkta yok olmakta. Yakın bir zamanda nişan ve düğünlerde davul zurna çalacak Abdal kalmayacak ve bu kültür yok olacak. Devletimiz, yöneticilerimiz ve siyasilerimiz umutlarımızı ve kültürümüzü yok etmesinler, verdikleri sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz,” diyerek sitem ve beklentilerini sıraladılar. Muzaffer AKTÜRK
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.