AFAD İnceledi : Köyün Taşınması Gündemde

GÜNDEM 20.01.2022 - 10:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AFAD İnceledi : Köyün Taşınması Gündemde

AFAD ekipleri, deprem sırasında evlerin üzerine kaya parçalarının düştüğü Mucur'a bağlı Karacalı Köyü'nde incelemede bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin sırasında Mucur'a bağlı Karacalı Köyü'ndeki kayalık alandan kopan parçalar evlerin üzerine düşmüştü.Daha çok emekli vatandaşların yaşadığı köyde meydana gelen olayın ardından acil koduyla AFAD ekiplerinden yardım talebinde bulunulmuştu.Vatandaşlar kayaların koparak evlerin üzerine düştüğünü bu nedenle uyuyamadıklarını açıklamıştı.     KÖYÜN TAŞINMASI GÜNDEMDE Kırşehir AFAD ekipleri Karacalı Köyü'ne gelerek incelemelerde bulundu.AFAD tarafından daha önce önlem olarak hendek açıldığı belirlenirken kayaların köy için tehlike arz edebileceği ile ilgili rapor düzenlenmesi halinde Köy başka bir alana taşınabilecek.     Deprem esnasında meydana gelen olayda, volkanik patlama sonucu oluşan kaya parçaları yerlerinden koparak içerisinde vatandaşların yaşadığı 4 evin üzerine düşmüş ve maddi hasar meydana gelmişti.Neyse ki herhangi bir yaralanma ve can kaybı da yaşanmamıştı.
AFAD ekipleri, deprem sırasında evlerin üzerine kaya parçalarının düştüğü Mucur'a bağlı Karacalı Köyü'nde incelemede bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin sırasında Mucur'a bağlı Karacalı Köyü'ndeki kayalık alandan kopan parçalar evlerin üzerine düşmüştü.Daha çok emekli vatandaşların yaşadığı köyde meydana gelen olayın ardından acil koduyla AFAD ekiplerinden yardım talebinde bulunulmuştu.Vatandaşlar kayaların koparak evlerin üzerine düştüğünü bu nedenle uyuyamadıklarını açıklamıştı.

 

 

KÖYÜN TAŞINMASI GÜNDEMDE

Kırşehir AFAD ekipleri Karacalı Köyü'ne gelerek incelemelerde bulundu.AFAD tarafından daha önce önlem olarak hendek açıldığı belirlenirken kayaların köy için tehlike arz edebileceği ile ilgili rapor düzenlenmesi halinde Köy başka bir alana taşınabilecek.

 

 

Deprem esnasında meydana gelen olayda, volkanik patlama sonucu oluşan kaya parçaları yerlerinden koparak içerisinde vatandaşların yaşadığı 4 evin üzerine düşmüş ve maddi hasar meydana gelmişti.Neyse ki herhangi bir yaralanma ve can kaybı da yaşanmamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.