AFAD'dan Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

YAŞAM 28.03.2023 - 21:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AFAD'dan Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

AFAD, gece saatlerinden itibaren etkili olacak olan yağışların 29 Mart Çarşamba gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışına dönüşeceği uyarısına bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 29 Mart Çarşamba günü Karadeniz Bölgesi'nde beklenen yağışların gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin edildiği ifade edildi. Uyarıda, kar yağışlarının Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Trabzon, Giresun ve Ordu'nun iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevreleri) ile Bolu'nun yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiği ifade edilirken  Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas çevreleri, Ankara'nın ve Kırıkkale'nin güney ilçeleri ile Karaman'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Sivas’ın ve Yozgat’ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği kaydedildi.
AFAD, gece saatlerinden itibaren etkili olacak olan yağışların 29 Mart Çarşamba gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışına dönüşeceği uyarısına bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 29 Mart Çarşamba günü Karadeniz Bölgesi'nde beklenen yağışların gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin edildiği ifade edildi.


Uyarıda, kar yağışlarının Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Trabzon, Giresun ve Ordu'nun iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevreleri) ile Bolu'nun yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiği ifade edilirken  Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas çevreleri, Ankara'nın ve Kırıkkale'nin güney ilçeleri ile Karaman'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Sivas’ın ve Yozgat’ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.