Ahilik Yemini İle Mezun Oldular

EĞİTİM 13.06.2022 - 23:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahilik Yemini İle Mezun Oldular

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nden mezun olan 4 bin 290 öğrenci için Bağbaşı Kampüsünde mezuniyet töreni düzenlendi.Okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler ''Ahilik Yemini'' ederek üniversiteden mezun oldular.

Bu yıl ilk kez mezun veren Tıp Fakültesi'nden 36 ve diğer fakültelerden mezun olan öğrenciler ''Ahilik Yemini'' etti. Öğrencilerini geleceğe hazırlarken onların kaliteli bir eğitim almalarını misyon edinen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin mezuniyet töreni, Türkiye’nin her yerinden binlerce kişinin katılımı ile üniversitemizin stadyumunda gerçekleşti. Törene Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara,Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan,  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz ve il protokolü, akademik-idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.     Yaklaşık 10 bin kişinin yoğun katılımı ile gerçekleşen mezuniyet töreni  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın stadyumda misafirleri selamlaması ile başladı. Rektör Karakaya’nın selamlamasının ardından Türk Bayrağımız öncülüğünde üniversitemizde eğitim öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizi temsilen bayraklarının geçişi gerçekleşti. Bayrak geçişi sonrasında ise mezun olan öğrencilerimiz ailelerini, öğretim elemanlarını ve protokolü selamlayarak mezuniyet yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Mezun öğrencilerin yerlerini almasıyla birlikte saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.     Her yıl binlerce öğrenci mezun eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin okul birincisi bu yıl Tıp Fakültesinden Huriye Arıkan oldu. Arıkan, 3,91 not ortalaması ile mezun olurken tüm mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.     Büyük hayallerle geldikleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden mezun olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Arıkan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bireysel gelişiminde büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Huriye Arıkan, “Burada aldığımız eğitimle farklı iklimlerde çiçek açıp meyve vermeye devam edeceğiz.” dedi. Huriye Arıkan konuşmasının ardından birincilik simgesi olarak mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.     Son olarak ise her öğrencinin Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersi aldığı üniversitemizde bu medeniyetin tasavvuru olarak süre gelen şed kuşatma töreni yapıldı. Üniversitemiz birincisine şedini Rektör Karakaya kuşattı. Temsili şed kuşatma töreninin ardından tüm öğrencilere Ahilik Yemini yaptırıldı.  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nden mezun olan 4 bin 290 öğrenci için Bağbaşı Kampüsünde mezuniyet töreni düzenlendi.Okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler ''Ahilik Yemini'' ederek üniversiteden mezun oldular.

Bu yıl ilk kez mezun veren Tıp Fakültesi'nden 36 ve diğer fakültelerden mezun olan öğrenciler ''Ahilik Yemini'' etti.

Öğrencilerini geleceğe hazırlarken onların kaliteli bir eğitim almalarını misyon edinen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin mezuniyet töreni, Türkiye’nin her yerinden binlerce kişinin katılımı ile üniversitemizin stadyumunda gerçekleşti. Törene Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara,Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan,  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz ve il protokolü, akademik-idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 

Yaklaşık 10 bin kişinin yoğun katılımı ile gerçekleşen mezuniyet töreni  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın stadyumda misafirleri selamlaması ile başladı. Rektör Karakaya’nın selamlamasının ardından Türk Bayrağımız öncülüğünde üniversitemizde eğitim öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizi temsilen bayraklarının geçişi gerçekleşti. Bayrak geçişi sonrasında ise mezun olan öğrencilerimiz ailelerini, öğretim elemanlarını ve protokolü selamlayarak mezuniyet yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Mezun öğrencilerin yerlerini almasıyla birlikte saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.

 

 

Her yıl binlerce öğrenci mezun eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin okul birincisi bu yıl Tıp Fakültesinden Huriye Arıkan oldu. Arıkan, 3,91 not ortalaması ile mezun olurken tüm mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

 

 

Büyük hayallerle geldikleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden mezun olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Arıkan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bireysel gelişiminde büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Huriye Arıkan, “Burada aldığımız eğitimle farklı iklimlerde çiçek açıp meyve vermeye devam edeceğiz.” dedi. Huriye Arıkan konuşmasının ardından birincilik simgesi olarak mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

 

 

Son olarak ise her öğrencinin Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersi aldığı üniversitemizde bu medeniyetin tasavvuru olarak süre gelen şed kuşatma töreni yapıldı. Üniversitemiz birincisine şedini Rektör Karakaya kuşattı. Temsili şed kuşatma töreninin ardından tüm öğrencilere Ahilik Yemini yaptırıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.