AK Parti'de Milletvekilleri Yeni İsimlerden Oluşuyor

SİYASET 09.04.2023 - 13:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Parti'de Milletvekilleri Yeni İsimlerden Oluşuyor

AK Parti Milletvekili aday listeleri büyük ölçüde kesinleşti. Buna göre 285 milletvekilinden 196'sı listeye girmedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılından itibaren, partideki en büyük liste değişimini gerçekleştirdi. Mevcut milletvekilleri arasından yalnızda 89'u tekrar aday gösterildi. YSK'ya verilmek üzere hazırlanan milletvekili listesine göre AK Parti'den vekillerin yüzde 66'sı liste dışında kaldı. Bazı isimler ise seçilemeyeceklerleri bölgelerden aday gösterildi.  AK Parti'de yüzde 75'lik bir değişim gerçekleşti. Alınan bilgiye göre 285 milletvekilinden 196'sı listeye giremedi. Listeye giremeyenler arasında Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli de bulunuyor.   ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU LİSTEDE YOK Eski Rektör Ünsal Ban ile boşanma davasıyla gündeme gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu listede yer almıyor. Kendi isteği ile aday olmak istemediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık aday gösterilmedi. AK Parti Başkanvekili Özlem Zengin, Tokat milletvekiliydi. Bu dönem ise İstanbul'dan aday gösterildi. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç, Manisa ikinci sırada aday oldu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir'den aday gösterildi. Listede yer alan en genç isim 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisi oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Samsun yerine İstanbul'dan aday gösterildi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in de İstanbul’dan aday gösterildiği belirtiliyor.
AK Parti Milletvekili aday listeleri büyük ölçüde kesinleşti. Buna göre 285 milletvekilinden 196'sı listeye girmedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılından itibaren, partideki en büyük liste değişimini gerçekleştirdi. Mevcut milletvekilleri arasından yalnızda 89'u tekrar aday gösterildi.

YSK'ya verilmek üzere hazırlanan milletvekili listesine göre AK Parti'den vekillerin yüzde 66'sı liste dışında kaldı. Bazı isimler ise seçilemeyeceklerleri bölgelerden aday gösterildi. 

AK Parti'de yüzde 75'lik bir değişim gerçekleşti. Alınan bilgiye göre 285 milletvekilinden 196'sı listeye giremedi.

Listeye giremeyenler arasında Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli de bulunuyor.

 

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU LİSTEDE YOK

Eski Rektör Ünsal Ban ile boşanma davasıyla gündeme gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu listede yer almıyor.

Kendi isteği ile aday olmak istemediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık aday gösterilmedi.

AK Parti Başkanvekili Özlem Zengin, Tokat milletvekiliydi. Bu dönem ise İstanbul'dan aday gösterildi.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç, Manisa ikinci sırada aday oldu.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir'den aday gösterildi. Listede yer alan en genç isim 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisi oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Samsun yerine İstanbul'dan aday gösterildi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in de İstanbul’dan aday gösterildiği belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.