AK Parti'de Sancılı Süreç

SİYASET 20.03.2023 - 22:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Parti'de Sancılı Süreç

Kırşehir'de yapılan onlarca anketten çıkan sonuç ; AK Parti ve CHP'nin birer milletvekili çıkaracağı yönünde. Hal böyle olunca her iki parti aday adayları için 1. sıra adaylığı hayati önem taşıyor; 2. sıra adaylığı ise neredeyse önemsiz.   AK Parti ve CHP'de milletvekili aday adayları 1. sıradan aday gösterilebilmek için yoğun mesai harcıyor.   AK Parti'de aday adayları İl Başkanlığı'na giderek başvurularını yaptı ve İl Başkanı Seher Ünsal ile birlikte poz vererek bu süreçte teşkilatı arkasına aldıkları görüntüsünü vermeye çalıştılar.   Başvurusunu direkt olarak Genel Merkeze yapan Yaşar Bahçeci'nin aday adaylığı ise tüm dengeleri sarstı.   Teşkilatın, Kırşehir'den aday olması durumunda ''destek verilir'' olarak değerlendirdiği Necmettin Erkan'ın Ankara'dan aday olacağı belirtiliyor.   Hal böyle olunca daha önce AK Parti adaylığı sıralamasında Necmettin Erkan için düşünülen  1. sıra adaylığı da büyük bir ihtimalle Yaşar Bahçeci'ye verilecek.   Ancak çok sayıda aday adayının başvuru yaptığı belirleme sürecinde ; temayül, saha çalışması ve yoklaması, mülakat gibi birçok aşama süreci var.   Mevcut aday adayları da bu durum karşısında Genel Merkezin hakkaniyet ve liyakat çerçevesinde bir belirleme süreci yürüteceğini öngörüyor ancak Bahçeci'nin aday adayı olması ile birlikte diğer adayların kafasında soru işaretleri oluşmuş durumda.   Nitekim 2018 genel seçimlerinde hiçbir şekilde şans verilmeyen Mustafa Kendirli'nin Milletvekili adayı yapılması ve AK Parti oyları ile milletvekili seçilmesi,  2019 yerel seçimlerinde ise farklı bir aday ile devam edileceği düşünülen Belediye Başkanlığı için yine Yaşar Bahçeci'nin aday gösterilmesi, AK Parti'de aday belirleme süreci ile ilgili süpheleri de artırmıştı.   İl Başkanlığına Seher Ünsal'ın getirilmesi ile birlikte, AK Parti'de yeni bir sürece girildiği ve farklı adaylarla seçime gidileceği görüşü hakim olmuştu.   Ancak Seher Ünsal ve ekibi tarafından destek görmeyen Yaşar Bahçeci'nin muhtemel adaylığı durumunda, AK Parti teşkilatında bir bölünme ortaya çıkabilir.   Böyle bir durumda ise AK Parti'nin sağlıklı bir seçim dönem geçireceği düşünülemez.   Yaşar Bahçeci 1. sıradan milletvekili adayı gösterildiği takdirde, AK Parti teşkilatında istifalar yaşanacağı konuşuluyor.   Bu haliyle seçim öncesi Kırşehir'de AK Parti'de çok kritik bir evreden geçilecek.      

Kırşehir'de yapılan onlarca anketten çıkan sonuç ; AK Parti ve CHP'nin birer milletvekili çıkaracağı yönünde.


Hal böyle olunca her iki parti aday adayları için 1. sıra adaylığı hayati önem taşıyor;
2. sıra adaylığı ise neredeyse önemsiz.

 

AK Parti ve CHP'de milletvekili aday adayları 1. sıradan aday gösterilebilmek için yoğun mesai harcıyor.

 

AK Parti'de aday adayları İl Başkanlığı'na giderek başvurularını yaptı ve İl Başkanı Seher Ünsal ile birlikte poz vererek bu süreçte teşkilatı arkasına aldıkları görüntüsünü vermeye çalıştılar.

 

Başvurusunu direkt olarak Genel Merkeze yapan Yaşar Bahçeci'nin aday adaylığı ise tüm dengeleri sarstı.

 

Teşkilatın, Kırşehir'den aday olması durumunda ''destek verilir'' olarak değerlendirdiği Necmettin Erkan'ın Ankara'dan aday olacağı belirtiliyor.

 

Hal böyle olunca daha önce AK Parti adaylığı sıralamasında Necmettin Erkan için düşünülen  1. sıra adaylığı da büyük bir ihtimalle Yaşar Bahçeci'ye verilecek.

 

Ancak çok sayıda aday adayının başvuru yaptığı belirleme sürecinde ; temayül, saha çalışması ve yoklaması, mülakat gibi birçok aşama süreci var.

 

Mevcut aday adayları da bu durum karşısında Genel Merkezin hakkaniyet ve liyakat çerçevesinde bir belirleme süreci yürüteceğini öngörüyor ancak Bahçeci'nin aday adayı olması ile birlikte diğer adayların kafasında soru işaretleri oluşmuş durumda.

 

Nitekim 2018 genel seçimlerinde hiçbir şekilde şans verilmeyen Mustafa Kendirli'nin Milletvekili adayı yapılması ve AK Parti oyları ile milletvekili seçilmesi, 
2019 yerel seçimlerinde ise farklı bir aday ile devam edileceği düşünülen Belediye Başkanlığı için yine Yaşar Bahçeci'nin aday gösterilmesi, AK Parti'de aday belirleme süreci ile ilgili süpheleri de artırmıştı.

 

İl Başkanlığına Seher Ünsal'ın getirilmesi ile birlikte, AK Parti'de yeni bir sürece girildiği ve farklı adaylarla seçime gidileceği görüşü hakim olmuştu.

 

Ancak Seher Ünsal ve ekibi tarafından destek görmeyen Yaşar Bahçeci'nin muhtemel adaylığı durumunda, AK Parti teşkilatında bir bölünme ortaya çıkabilir.

 

Böyle bir durumda ise AK Parti'nin sağlıklı bir seçim dönem geçireceği düşünülemez.

 

Yaşar Bahçeci 1. sıradan milletvekili adayı gösterildiği takdirde, AK Parti teşkilatında istifalar yaşanacağı konuşuluyor.

 

Bu haliyle seçim öncesi Kırşehir'de AK Parti'de çok kritik bir evreden geçilecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.