2024 Yılı Yatırım Programında Kırşehir İçin Yeni Bir Yatırım Yok

2024 yılında Yatırım Programı'nda yer alan 3 bin 799'u ana proje olmak üzere 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda kamu kurumları tarafından yürütülecek projelerin toplam tutarı 7,3 trilyon lira oldu. 2023 yılında 4 bin 704 proje tamamlanırken 2024 Yılı Yatırım Programı'na 4 bin 108 yeni proje dahil edildi. Bu projelerin 980'i çok yıllık, 3 bin 128'i ise bir yıl içerisinde tamamlanacak projeler olarak yer aldı.

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 31,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörü yatırımlarının aldığı görüldü. Bu yıl ulaştırma sektörü yatırımları için yüzde 162 artışla 319 milyar lira ödenek tahsis edildi.

KIRŞEHİR'E YENİ YATIRIM YOK

AK Parti hükümetinin Kırşehir'e yönelik cezalandırmaya yönelik tutumu devam ediyor.

Çevre Yolu, Havalimanı Bağlantı Yolu, Stadyum, Hızlı tren ve OSB gibi yatırım beklentileri olan Kırşehir'e, bu projeler için 2024 yılında yatırım programında ayrılan bir bütçe olmadığı görüldü.

Nüfusuna oranla en fazla vergi veren illerin başında gelen Kırşehir, ne yazık ki merkezi bütçeden hakettiği payı alamıyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ihacat rakamlarına göre çevre illere nazaran kat ve kat daha fazla ülke ekonomisine katkıda bulunan Kırşehir'e ne yazık ki yatırımlar konusunda aynı iyi niyet gösterilmiyor.

Yatırım programında; devam eden hastane inşaatı dışında Kırşehir için kayda değer bir bütçe ayrılmadı.

Yatırım programı içerisinde Kırşehir için devam eden rutin bakım, onarım ve tamamlama gibi kalemler yer aldı.