Girişimcilik ve İnovasyon

Merhaba Değerli Okurlar. Girişimcilik ve İnovasyon ile ilgili bilinen veya yanlış bilinen konuları, KOSGEB Destekleri Hakkında güncel içerikleri ve desteklenen iş fikirlerinin detaylı incelemesi ile birlikte Olacağız. Toplamda kurmuş olduğum ve KOSGEB iş planlarını yazmış olduğumuz 168 firma ile ilgili tecrübelerimide sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle girişimcilik hayatımızın neresinde diye başlarsak sorularımıza, tamda merkezinde yer almaktadır demek en doğru cevabımız olacaktır. En küçük yaştan itibaren her insan, bir şeyler başarabilmenin ve bu başarının taçlandırılması hayalini kurar. Bunu yapmak aslında bir insanlık gereğidir. Önce ilkokul, daha sonra ortaokul, lise ve üniversite eğitimleri alarak yoğrulur insan. Kendi hayallerini ve hedeflerini daha net görür Hale gelir. İşte girişimcilik tamda burada başlar. Fakat girişimcilik duygumuza engel olan cesaret kavramı da ne yazık ki yine bu dönemde başlamakta.
Ülkemiz Dünyadaki 63 ülke arasında yapılan araştırmaya göre Girişimcilik konusunda 2.sırada yer almaktadır. Ve Ülkemizdeki Girişimcilerin %30,8'i inovasyon fikirleri ile iş yeri açmaktadır. İnovasyon tanım olarak, yenilik ve buluş değeri taşımaktadır. Fakat Girişimci olmak için inovasyon olmasına gerek yok. Verdiğim Konferanslarımda sürekli vurguladığım üzere yaptığımız işi olabildiğince farklı yapmakta bir inovasyon dur. Öğretmenin öğrencisine ders anlatırken kullandığı ilginç taktikler, dondurma satarken yapılan aktiviteler, et ustalarının sanatsal marifetleri bunlara örnek teşkil etmektedir. Bu sebeple ne iş yapıyorsak veya yapmak istiyorsak, öncelikle nasıl farklı yapacağımıza karar vermeliyiz. Ne yaparsan yap, farklı yap. Diğer yazılarımızda bu alanda örnekler ve metotları konusunda bilgiler paylaşacağım sizlere.