Hepinize Yazıklar Olsun, Utanın !

Yer: Mehmet Akif Ersoy Lisesi Dört yıl boyunca , yollarını eskittiğim okulum. Yıkılacağını bildiğim için gidip son kez görmek istedim. Son kez koridorları , sınıfları dolaştım. Hüzünlendim, üzüldüm ama beni en çok üzen karşılaştığım bu manzara oldu ;

Türk Bayrağı Yerlerde ! Yanında da hat ile yazılmış ''Allah'' yazısı ... Burası benim de mezun olduğum okul ... Ama gelin görün ki , eğitim ve öğretimde geldiğimiz son nokta bu ! Bu lafım öğrencilere değil tamamen okul idarecilerine ve görevlilerine ; HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN ! Sizin bayrağa verdiğiniz değer bu mu ? Peki içinizdeki ''Allah'' sevgisine ne oldu ? Yerler de birçok kitap sürünüyor adeta , sizin kitaba, okumaya verdiğiniz değer bu mu ? Öğrencilerinize ''Vatan'' , ''Millet'' ve ''Bayrak'' sevgisini böyle mi öğrettiniz ?

***

Herşeyi o kadar yüzeysel o kadar samimiyetsiz yaşıyoruz ki ! Hep göstermelik , hep ...

***

Bu okulun idarecileri , öğretmenleri, görevlileri ... Her kimseniz ! Beni okuduğum okuldan utandırdığınız için , HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN ! Bu durum Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne yakışıyor mu ? Bu durum Mehmet Akif Ersoy'un adına yakışıyor mu ?

***

Lisede veya orta okulda okurken öğretmenlerimiz kitabımızı veya defterimizi unuttuğumuzda bize şöyle takılırlardı : ''Oğlum kendinizi niye unutmadınız ?'' Ama hocam sen yanında götürmen gereken en değerli şeyi unuturken öğrenci defter unutmuş , kitap unutmuş çok mu ?

***

Türk Bayrağını da , ''Allah'' yazısını da yanıma alıyorum. Mehmet Akif Ersoy Lisesi mezunu olan bir öğrenciye yakışır şekilde muhafaza altına alıp saklayacağım.

Bu da size ders olsun !

UTANIN !