İttifak Kesinleşti Kırşehir AK Parti'ye Verildi

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde işbirliği kapsamında 29 ilde ittifak yapılacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yerel seçimlerde 30 büyükşehrin 28'inde AK Parti adayı, Manisa ve Mersin'de ise MHP adayının destekleneceğini açıklamıştı. Yıldız, "Kalan 51 ilin 29'unda ittifak ortak aday gösterecek" demişti.İşbirliği yapılacak iller belli oldu.Buna göre Kırşehir'de MHP'nin aday çıkarmayacağı ve AK Parti adayını destekleyeceği kesinleşti.

İTTİFAK YAPILACAK İLLER

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak'ta MHP aday çıkarmayarak AK Parti adayını destekleyecek. Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de ise AK Parti aday çıkarmayarak MHP adayını destekleyecek.

AK PARTİ VE MHP'NİN İTTİFAK YAPMAYACAĞI İLLER

 Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat'ta ise iki parti kendi adaylarıyla yarışacak.