Kırşehir'de ''Mahrem İmam'' Operasyonu

Kırşehir'de devam eden FETÖ Soruşturmaları kapsamında ''mahrem imam'' oldukları öne sürülen 3'ü halen görevde olan 5 öğretmen yakalandı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün Türk Sİlahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde , Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri koordinasyonuyla yapılan operasyonlarda yakalanan muvazzaf askerlerin ifadesiyle soruşturma genişletildi.Aralarında teğmen , astsubay ve uzman çavuşların da olduğu muvazzaf askerlerin verdiği bilgiler ışığında soruşturma genişletildi.Operasyonda halen görevde oldukları belirlenen öğretmenler İ.Y , M.B. ve M.S. ile daha önce FETÖ'nün kapatılan kurumlarında çalışan eski öğretmenler H.G. ve İ.Ç. askerlerin mahrem oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.Kırşehir'e getirilen zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. 8 MUVAZZAF ASKER TUTUKLANMIŞTI

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 9 askerin emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından Üsteğmen A.Z. ile astsubaylar A.T, Y.E, U.D, B.A, O.K, M.K ve F.K tutuklanmış  astsubay H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.