Kırşehir Haber Türk Yazdı Mesaj ve Yorum Yağdı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde çalıştırılmak üzere güvenlik ve temizlik görevlisi alımı gerçekleştirilmişti.Bunun için Ankara’da kura çekimi yapılmış ve alım yapılacak kadroların 4 katı olacak şekilde asil ve yedek listeler belirlenmişti. Kırşehir gençlik ve spor il müdürlüğü bünyesinde çalışacak 27 erkek güvenlik görevlisi kadrosu için 54 asil 54 yedek, 35 kadın güvenlik görevlisi kadrosu için 70 asil 70 yedek, 10 erkek temizlik personeli kadrosu için 20 asil 20 yedek ve 17 bayan temizlik görevlisi kadrosu için 34 asil 34 yedek liste belirlendi.Asil ve yedek listede bulunan kişiler için Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde mülakat yapıldı.Mülakat sonucu liste haline yayınlanmazken adaylar işe alınıp alınmadıklarını e-devlet üzerinden öğrendiler.Asil listede ve mülakatta başarılı oldukları halde yedek listeye düşürülen bazı vatandaşlar gazetemize ulaşarak haksızlığa uğradıklarını bildirdi.Kırşehir Haber Türk ise konuyu gündeme taşıyınca çok sayıda kişiden benzer şikyetlerle yorum ve mesaj geldi.Bu da söz konusu iddiaları doğrular nitelikteydi.
 
YORUM VE MESAJ YAĞMURU
 
İşte Haberimizin ardından gazetemize gelen yorum ve mesajlardan bazıları :   - Böyle adalet batsın kızım asildeydi mülakatı çok güzel geçti ama ne hikmetse olmadı. Bütün gençlerin hakkı yenildi haram zıkkım olsun. Allah'a havele ettim bu çok adeletsiz bir mülakat oldu.Nice gençlerin hayalleri umutları yıkıldı.Dilerim Rabbimden hak yiyenlerin ağzından burnundan gelsin bu kul hakkı.
 
- Ben de bu sınava girdim arkadaşlar mülakat çok iyi geçmesine rağmen yedek olarak sonuçlandı hakkımı yiyenleri Allah'a havale ediyorum haklı haksızdan elbet hakkını alacak... - Hiç soru bilemeyen kızlar alındı.Adamı var diye sivil kıyafetle gelen bir kızı ilk sırada olmamasına rağmen ilk onu aldılar mülakata hepsine şahidim. Biz işe asıl olarak girdiğimiz mülakatda yedek olarak bekletiliyoruz.
 
- Kırşehir GSB mülakatına asil aday olarak katılım sağladım. 4 zarf 4'te sözel soru yöneltildi ve ben 7'sini doğru yanıtlamama rağmen elendim. Kırşehir il gençlik kollarından adaylar spor kıyafetle geldi ve Seher'den hallettik diyerek işe alındı. Ayrıca Kırşehir ve tüm ilçelerine alınanlar hep Akp yönetimi gençlik kolları ve kadın kollarından torpille alındı. İsim listesi yayınlansın herkes bunu görsün! - Evet farkındayız asil olanlar soruyu bilenler kazanamadı.Vasıfsız 2 kelimeyi bir araya getiremeyen pijamayla mülakata gelen torpilli olanlar kazandı bu işin takipçisi olacağız!! Yazık günah kul hakkı yemeyi çok biliyorlar !!  
- Bu mülakat için gecemi gündüz ettim, gündüzleri eşşek gibi temizliğe gittim gece mülakata çalıştım bakanların valinin önemli şahsiyetlerin isimlerini ezberledim. Güvenlik görevlisinin bilmesi gereken herşeyi zaten biliyorum ...Ben kendimi yırtıp mülakata çalışırken 2 kelimeyi bir araya getiremeyen sınavdan çıkınca ağlayan, ''1 soruyu bile cevaplayamadım diyen'',  taytla ve 10 cm topuklu ayakkabıyla gelen atanıyor ben soruların tamamını doğru ve düzgün cevaplıyorum mülakata uygun şekilde giyiniyorum atanamıyorum yaşım 32, deneyimim ve tecrübem 8 yıldır var kendimi çok güzel ifade ettiğimden eminim zaten bu metni yazmamdan da anlayacaksınız... Ben hak etmedim ama yandaş biri gelip araya adam sokarak 3-5 kuruş vererek atanmayı hak etti öyle mi ? Ahirette iki elim yakalarında olacak 3 çocuğumun günahına vebaline girdiler.Parti kafasından çıkın biraz gerçekleri konuşalım iktidarda hangi parti varsa belediyede hangi parti varsa hep bişeyler dönüyor biz insan biz vatandaş değil miyiz ?
 
- Mülakatın ortasında Valinin emriyle mülakatı yarıda bırakıp giden Gençlik ve Spor İl Müdürü ne sebeple gitti acaba?? Emi rmi aldı yoksa liste mi ? 12 Kasımda sınav için orda olanlar görmüştür.
 
- Bizde asilden 57 . sıradaydık mülakata girdik yedekten 2. olduk beklemedeyiz iki kişi gönlü olmadan gelmeyecek de biz işe gircez durum bu...
 
- Asil ve yedek listesi yayınlandı günlerce sözlü mülakat tarihi bekledik üç aydır bir türlü yapılamayan mülakat yapıldı.Torpili olan yerleşti pazara gider gibi gelen saçına bi tarak bile değdirmeden gelen, cırtlak pembe saç tokası ile gelen saygı gösterip kılık kıyafetine bile önem vermeyen insanlar, '' nerelisin'' dediğimde konuşamayan, ''kaçıncı asilsin'' dediğimde iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar eminim ki alındı. Sorulan soruları bilen iyi geçti diyen zaten yoktu dört sorunun üçünü yaptım.Sözlü yöneltilen soruları da yaptım. Kendimi çok iyi ifade ettiğimden eminim asil sıradan şuan yedek 18 imişim.İnsanları oyaladınız. Başka birşey değil.Günlerce uykusunu kaybetti bu insanlar.Tanıdığım arkadaşlarım var oraya gelmek için otobüs parasını borç alan insanlar... Bir iş kapısı için evine ekmek götürmek için ihtiyacı olana değil gayet durumu iyi olanlar hak kazandı ne hikmetse sorulan soruları bizler sizlere sorsak bilir miydiniz acaba yada kapınızda çalışan görevli arkadaşlar biliyor mu acaba ? Daha üç ay önce başladım diyen görevli bir arkadaşla konuştum kadrolu girmiş üç ay önce alım yoktu. Eee nasıl girdi bu adam işe o kadar insanın emeği ile oynandı zehir zıkkım haram olsun liste yayınlanmadı, canlı yayın yapılmadı.Günler öncesi alınacak insanların listesi hazırmış.Madem alacağınız adamlar belli insanlarin umutları ile oynamayın yazık günah sizinde evlatlarınız büyüyor, onlar da bu sınavlardan geçecek...!
 
- Aynı kurumda eski çalışanların ve de hakları ellerinden alınıp temizlikçi yapılmak zorunda bırakılan insanların da haberini yapabilme cesaretini gösterebilseydi basıncı arkadaşlar. Devlet kurum müdürünün eline bırakılırken kimsenin sesi çıkmadı. İlahi adalet tecelli etti sonunda.
 
- 7. Asil olduğumuz halde bekliyorsak bu işte bir iş vardır.Nerde adalet ?  
- Sadece gençlik ve spor merkezi için mi oldu sanıyorsunuz kyk yurtları içinde aynısı oldu araştırın bulursunuz ama adım açıklanır diye yorum yapamıyorum.  
- Ben de girdim o sınava. Hakkımızı yiyenlerin hepsine hakkım zehir zıkkım olsun. Alınacaklar listesi önceden belliydi zaten. Biz bir umut diyerek girdik. Ama direk elediler zaten
 
- Ben biliyorum arkadaşım 1 numaralı asil olarak kazandı ama almadılar hak yiyenler.
 
- Toplanalım cimere yazı yazalım kızım da asildeydi hakkını yediler.
 
- Arkadaşlar Malasef benimde mülakatım güzel geçti ama nedense son yedekteyim. Hiç bir soruya cevap veremeyen arkadaşlar tanıyorum hepsi girdi burda bu şekilde. Kendi kendimize yazmamız olmaz bişeyler yapmak lazım 3 gün içinde itiraz etme hakkımız var diye biliyorum.