
Memleket Partisi İl Başkanı Gülay Baltalık'tan Milli Eğitim Müdürü Atamasına Tepki
2013 yılından itibaren İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Koordinasyon İl Müdürlüğü görevini yürüten, Açıköğretim mezunu Metin Alpaslan’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanması, Ak Parti iktidarının tükenmişlik göstergesidir. Memleketimizde liyakati ayaklar altına alan bu zihniyet, devlette devamlılık dahi bırakmamıştır.
Kırşehir halkı adına soruyorum,2013 yılından beri Kırşehir Eğitim camiasından uzak olan sayın Alpaslan'ın özelliğinin sadece kültür bakan yardımcısının akrabası olması ve eski belediye başkanının yakın adamlarından birinin kayınbiraderi olması dışında başka bir özelliği var mıdır? Siz hangi özelliğine istinaden atadınız? Yine tüm Kırşehir kamuoyu adına sormak istiyorum. Bu atama geleceğimizin teminatı olan gençlerimize torpil ve adam kayırmacılığı öğretmekten başka nasıl bir yarar sağlayacak?
Bu görev için İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan, kendi içerisinde yetişmiş, Kırşehir'e hakim bir il müdürü olması gerekmiyor muydu? '' dedi.