Ümitcan Uygun Gözaltına Alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri Ümitcan Uygun ve yanında bulunan iki kadından T.K.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca, Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun da gözaltına alındı. Ümitcan Uygun hakkında, ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

 

 

Ankara Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü Ekip’lerince Babası Durak Uygun ile birlikte gözaltına alınan Uygun’un emniyetteki sorgusu devam ettiği belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bazı sosyal medya hesaplarında, yanındaki iki kadınla birlikte uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanırken çektikleri görüntüleri yayınlayan Ümitcan UYGUN isimli şahıs 10 Ocak 2021 günü ilimiz Etimesgut ilçesinde ekiplerimizce yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konuyla ilgili tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde çok yönlü olarak yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Ümitcan Uygun Ölümünden Sorumlu Tutulduğu Aleyna Çakır'ın ailesini tehdit etmek için Kırşehir'e de gelmişti.

 

 Gözaltına alınan Uygun kelepçelenerek yere yatırıldı.Geçtiğimiz günlerde Aleyna Çakır'ın ölümüne ilişkin raporda ise Çakır'ın üzerindeki DNA örneklerinin aynı erkeğe ait olduğu ortaya çıkmış ancak Ümitcan Uygun'a ait olup olmadığının araştırılmadığı Avukatı tarafından açıklanmıştı.

 

Ümitcan Uygun'un uyuşturucu kullandığı görüntüler sosyal medyada büyük infial uyandırdı.