
Yabancıları Seyreltme Projesi
10 BİNDEN FAZLA YABANCI BULUNAN İLLER GÖZLEM ALTINDA Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Altındağ'da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek, "Başta 10 binden fazla yabancının bulunduğu illerde sosyal tansiyonun ve güncel gelişmelerin hızla takip edilebileceği mekanizmalar kurulmakta, mahalle düzeyinde belirlenen oranların üzerinde yabancı yerleşiminin tespit edilmesi halinde çeşitli araçlarla gerekli teşvikler sağlanarak rızaya dayalı yer değişikliklerinin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Pilot çalışma Altındağ ilçesinde başlatılmış olup, edinilen saha tecrübesi ve alınan başarılı sonuçlar gözetilerek uygulamanın tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir" denildi.
YABANCI SAYISI YÜZDE 25'İN ÜZERİNE ÇIKMAYACAK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara’da medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği 'Göç Buluşması Toplantısı'nda, Türkiye'de geçici koruma statüsünde 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunduğunu söylemişti. Soylu, "Bazı bölgelerde yüzde 25'in üzerinde Suriyeli nüfusu var. Bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Kapattık orayı. Sadece Suriyeli değil hiçbir yabancı almıyoruz" demişti.
KIRŞEHİR'E YENİ GÖÇLER Mİ OLACAK ?
İçişleri Bakanlığı'nın yeni projesine göre Türk nüfusu yüzde 75'in altında olan bölgelerde seyreltme politikası uygulanacak ve o bölgedeki ybancı nüfus başka bölgelere nakledilecek.Bilindiği gibi Kırşehir'de yoğun bir Afgan ve Iraklı nüfusu bulunuyor.Kırşehir'deki Suriyeliler hariç yabancı nüfusun yerli nüfusa oranı ise yüzde 5,67.Alınan bilgiye göre Kırşehir'de 1000 civarında Suriyeli nüfus bulunuyor.Bu rakam da eklendiğinde Kırşehir'deki yabancı nüfusun yerli nüfusa oranı yüzde 7'ye yaklaşıyor.Gayriresmi rakamlarla birlikte bu oran yüzde 10'u bulabilir.Hal böyle iken güneydeki ve büyük kentlerdeki yoğun ybancı nüfusun dağıtalacağı bölgeler arasında Kırşehir'in olup olmayacağı merak konusu.