İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kırşehir'den Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından 'iktidarın manipülasyonla kazanamadığı seçimi, YSK kararıyla iptal ettirerek kazanmak istediğini' belirtmesinin ardından 'YSK üyelerine hakaret' iddiasıyla dava açılmıştı.   TOPLANMA, BASIN AÇIKLAMASI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YASAKLANDI Dava öncesi Kartal Kaymakamlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki duruşması nedeniyle 'toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü' yapmayı yasakladı.

 

KIRŞEHİR'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada , '' 16 Milyon İstanbullu yurttaşımızı temsil eden ve seçilmiş bir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nu yargılamak 16 milyon İstanbul'luyu yargılamaktır'' ifadelerini kullandı. Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan ise '' Demokrasi ve Geleceğimiz için, 16 Milyon İstanbul’lunun İradesine Sahip Çıkmak İçin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘nun Yanındayız'' paylaşımında bulundu.

 

 

KARAR ÇIKMADI

Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaretten 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında karar çıkmadı. Dava 11 Kasım’a ertelendi.