AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nda Olaylı Akşam

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde Kırşehir'de AK Parti'den Necmettin Erkan ve CHP'den Metin İlhan milletvekili seçildi.

 

AK Parti 2018 genel seçimlerinde yüzde 41 oy alırken 2023 genel seçimlerinde bu oy oranını yüzde 38'e düşürdü.

 

CHP ise 2018 genel seçimlerinde yüzde 25 olan oy oranını yüzde 29'a yükseltti.

 

AK Parti'nin 2. sıra adayı Osman Arslan ile CHP'nin 2. sıra adayı olan Baran Genç ise seçilemedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan verilerde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyları yüzde 59'dan başlatılmış ve yüzde 49'a kadar inmişti.

 

Tam da oy oranlarının yüzde 53-54'ü gösterdiği sırada kutlama yapan bir konvoy şehir içinde kornalara basarak tur atmaya başladı.

 

Hatta bir ara bu konvoy Kırşehir Belediyesi önüne gelerek uzun süre kornaya bastı.

 

Daha sonra bu konvoy AK Parti İl Başkanlığı'na hareket etti.

 

Burada davul zurna eşliğinde kutlama yapılmaya başlandı.

 

Ancak Ak parti önünde toplanan ve aralarında Osman Arslan'ın kardeşi de olan Yabanlı Aşireti'ne mensup partililer Osman Arslan'ın seçilememesinden dolayı kutlamaya tepki gösterdiler.

 

O sırada AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal da dışarıya çıkınca Yabanlı Aşireti'nden olan partililer Seher Ünsal'a tepki gösterdi.

 

''Neden çalışmadınız, oylar neden düştü?'' diye tepki gösteren kalabalığa AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal da karşılık verince olaylar büyüdü.

 

Daha sonra AK Parti yönetimi ve Yabanlı Aşireti'ne mensup olan ve birçoğu şehir merkezinde esnflık yapan partililer arasında arbede yaşandı.

 

Durum karşısında Seher Ünsal parti binasına girmek zorunda kaldı.

 

Parti önünde kutlama yapanlar durum karşısında hemen oradan ayrılırken olayların büyümemesi ve yatışması için parti önüne çevik kuvvet ekibi gönderildi.