Kırşehir'de Robotik Tedavi Dönemi

Hastane Başheki Prof. Dr. Ali Güneş JEOKAREM Projesi kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından alınarak Sağlık Bakanlığı’nn’a devredilen cihazların bölge halkına 1 Mayıs itibariyle hizmet vereceğinin müjdesini verdi. Güneş, Fizik Tedavi Hastanesinin bu cihazlarla daha üst düzey sağlık hizmetini sunacağını ve  Fizik tedavi ve rehabilitasyonda ilimizin tercih edilebilir  bir merkez haline getireceğini belirtti.Bu proje sayesinde bölgede sağlık turizmi ve tedavi merkezi olma yolunda müthiş bir çalışma olduğunu belirten Başhekim Güneş, başta Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.  


Konu hakkında Pilot Üniversite Sağlık Koordinatörü ve JEOKAREM Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Figen Tuncay ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması konusunda pilot üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Pilot Üniversitesi Sağlık Koordinatörlüğü çerçevesinde Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM)  kurulmuştur. “ dedi.  


“AMAÇ: REHABİLİTASYON  UYGULAMALARINDA JEOTERMAL SU İLE YÜKSEK TEKNOLOJİK CİHAZLARI BİRLEŞTİREREK TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRMEK”
Projenin amacından bahseden Prof. Dr. Tuncay, “Projenin en büyük amacı, ildeki jeotermal kaynak tedavisini yüksek teknolojik donanıma sahip Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uygulamaları ile birleştirerek, nitelikli rehabilitasyon hizmeti vermek, toplum sağlığını geliştirmektir. 5 yıl önce başlanan ve tamamlanan projede, merkezimize kazandırılan, yüksek teknolojik cihazlarla  “Robot kontrollü bilgisayar destekli yürüme cihazı” , “Vücut ağırlık destekli koşu bandına entegre yürüme cihazı”, ‘’Üst ekstremite (kol) robotik rehabilitasyon cihazı’’, ‘’Sanal Gerçeklik’’, ‘’Denge’’ ve ‘’İzokinetik test ve egzersiz  cihazı’’ ; inme, omurilik yaralanması, travmatik beyin hasarı olan hastalar ile multiple skleroz, parkinson hastalığı gibi nörolojik hastalıklar veya ortopedik hastalıklardan dolayı fonksiyonlarını ve yürüme yeteneğini kaybeden hastalarımıza yeteneklerin tekrar kazandırılması veya geliştirilmesi amaçlanmaktadır.