Ankara-Niğde Otoyolunun Kırşehir Bağlantısı İçin 15 TL İstiyorlar

16.12.2020 - 03:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara-Niğde Otoyolunun Kırşehir Bağlantısı İçin 15 TL İstiyorlar

Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin ''Kırşehir ticaretini canlandıracak'' dediği Niğde-Ankara Otoyolunun Kırşehirlileri kazıkladığı ortaya çıktı.

Yap-İşlet-Devret modeliyle geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ankara-Niğde otoyolu birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.Birçok vatandaş söz konusu otoyolun gerekli olduğunu ancak fahiş fiyat uygulandığını belirtirken bazı vatandaşlar ise bölgedeki köy yollarının otoyola bağlandığını ve burayı kullanmak zorunda kaldıklarını söyleyerek duruma isyan ettiler.     Ankara-Niğde arasını 2 saat 22 dakikaya düşüren ve tamamı hizmete girecek olan otoyolun  Ankara-Niğde hattını oluşturan 275 kilometrelik kısmında 1. sınıf araçlar (binek otomobil) için kullanım bedeli 115,5 TL olurken , Minibüs gibi 2. sınıf araçlar için 173,5 TL , Kamyonetler için 208 TL , Kamyonlar için 265,5 TL , Büyük yük tırları için ise 323,5 TL olarak belirlendi.Yani binek otomobil ile Ankara'dan yola çıkan bir vatandaş Niğde'ye kadar km başına 0,42 kuruşluk bir bedel ödeyecek.   10 KM'LİK KISIM İÇİN KIRŞEHİRLİLERDEN 15 TL ÜCRET  Ankara-Niğde otoyolunun en önemli bağlantı yolu ise Kırşehir'e yapıldı.Kırşehir'de ikamet eden ancak Ağaçören , Harmandalı , Sarıyahşi ve Ortaköy gibi İlçelere işi dolayısıyla gitme zorunda kalan çok sayıda vatandaşlardan 10 KM'lik otoyol bağlantısı için tam 15 TL isteniyor.Gidiş dönüş hesaba katıldığında ise bu rakam 30 TL'ye çıkıyor.Yine 10 KM'lik Kırşehir-Harmandalı bağlantı yolu için 2. sınıf araçlardan istenen ücret 22,5 TL , 3. Sınıf araçlar için 26,5 TL , 4. sınıf araçlar için 34 TL , 5. sınıf araçlar için ise 41,5 TL isteniyor.Kırşehir'den Ankara'ya gitmek isteyen 1. sınıf bir aracın ödemesi gereken ücret 80,5 TL olurken, Kırşehir'den Niğde'ye gitmek isteyen bir binek otomobil sürücüsü 62,5 TL ödeyecek.   Ankara-Niğde Otoyolu Resmi İnternet Sitesinde Yer Alan Haritada Kırşehir - Harmandalı Gişeleri Arasındaki 10 KM'lik kısım için 15 TL Ücret İstendiği Görülebiliyor.5. Sınıf Ağır Yüklü Tırlar İçin ise 41,5 TL'lik ücret talep ediliyor.   Yani 1. sınıf binek otomobil kullanan bir vatandaş otoyolun 1 KM'sine 1,5 TL ücret ödeyecek.Diğer bağlantı yolları ise gidilecek yerlere hem çok uzak hem de çok berbat durumda.Özellikle köy yolları sürücülere zor anlar yaşatıyor.   MİLLETVEKİLİ ''KIRŞEHİR'İN TİCARETİNİ CANLANDIRACAK'' DEMİŞTİ   Özellikle çevre yolunun askıya alınması nedeni ile Kırşehir'de büyük tepki çeken AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise Kırşehir bağlantı yolunu da gerekçe göstererek Ankara-Niğde otoyolunun Kırşehir'i ticaretini de artıracağını açıklamıştı.Ancak sadece 10 KM'lik bağlantı yolu için Kırşehirlilerden 15 TL istenmesi , ''Kırşehir'in başkalarının ticaretini canlandırdığını'' bir kez daha gözler önüne serdi.    
Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin ''Kırşehir ticaretini canlandıracak'' dediği Niğde-Ankara Otoyolunun Kırşehirlileri kazıkladığı ortaya çıktı.

Yap-İşlet-Devret modeliyle geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ankara-Niğde otoyolu birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.Birçok vatandaş söz konusu otoyolun gerekli olduğunu ancak fahiş fiyat uygulandığını belirtirken bazı vatandaşlar ise bölgedeki köy yollarının otoyola bağlandığını ve burayı kullanmak zorunda kaldıklarını söyleyerek duruma isyan ettiler.

 

 

Ankara-Niğde arasını 2 saat 22 dakikaya düşüren ve tamamı hizmete girecek olan otoyolun  Ankara-Niğde hattını oluşturan 275 kilometrelik kısmında 1. sınıf araçlar (binek otomobil) için kullanım bedeli 115,5 TL olurken , Minibüs gibi 2. sınıf araçlar için 173,5 TL , Kamyonetler için 208 TL , Kamyonlar için 265,5 TL , Büyük yük tırları için ise 323,5 TL olarak belirlendi.Yani binek otomobil ile Ankara'dan yola çıkan bir vatandaş Niğde'ye kadar km başına 0,42 kuruşluk bir bedel ödeyecek.

 

10 KM'LİK KISIM İÇİN KIRŞEHİRLİLERDEN 15 TL ÜCRET 

Ankara-Niğde otoyolunun en önemli bağlantı yolu ise Kırşehir'e yapıldı.Kırşehir'de ikamet eden ancak Ağaçören , Harmandalı , Sarıyahşi ve Ortaköy gibi İlçelere işi dolayısıyla gitme zorunda kalan çok sayıda vatandaşlardan 10 KM'lik otoyol bağlantısı için tam 15 TL isteniyor.Gidiş dönüş hesaba katıldığında ise bu rakam 30 TL'ye çıkıyor.Yine 10 KM'lik Kırşehir-Harmandalı bağlantı yolu için 2. sınıf araçlardan istenen ücret 22,5 TL , 3. Sınıf araçlar için 26,5 TL , 4. sınıf araçlar için 34 TL , 5. sınıf araçlar için ise 41,5 TL isteniyor.Kırşehir'den Ankara'ya gitmek isteyen 1. sınıf bir aracın ödemesi gereken ücret 80,5 TL olurken, Kırşehir'den Niğde'ye gitmek isteyen bir binek otomobil sürücüsü 62,5 TL ödeyecek.

 

Ankara-Niğde Otoyolu Resmi İnternet Sitesinde Yer Alan Haritada Kırşehir - Harmandalı Gişeleri Arasındaki 10 KM'lik kısım için 15 TL Ücret İstendiği Görülebiliyor.5. Sınıf Ağır Yüklü Tırlar İçin ise 41,5 TL'lik ücret talep ediliyor.

 

Yani 1. sınıf binek otomobil kullanan bir vatandaş otoyolun 1 KM'sine 1,5 TL ücret ödeyecek.Diğer bağlantı yolları ise gidilecek yerlere hem çok uzak hem de çok berbat durumda.Özellikle köy yolları sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

MİLLETVEKİLİ ''KIRŞEHİR'İN TİCARETİNİ CANLANDIRACAK'' DEMİŞTİ

 

Özellikle çevre yolunun askıya alınması nedeni ile Kırşehir'de büyük tepki çeken AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise Kırşehir bağlantı yolunu da gerekçe göstererek Ankara-Niğde otoyolunun Kırşehir'i ticaretini de artıracağını açıklamıştı.Ancak sadece 10 KM'lik bağlantı yolu için Kırşehirlilerden 15 TL istenmesi , ''Kırşehir'in başkalarının ticaretini canlandırdığını'' bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.