Aşık Paşa, Uluslararası Şiir Şöleni İle Anıldı

KÜLTÜR 05.11.2021 - 23:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Aşık Paşa, Uluslararası Şiir Şöleni İle Anıldı

Türkçe'nin öncülerinden kabul edilen Aşık Paşa, Kırşehir'de düzenlenen uluslararası şiir şöleniyle anıldı.

Kırşehir Valiliğinin desteği ile Kırşehir Kent Konseyi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni, Yunus Emre ilahi dinletisi ve Kırşehir Ustalar Müzik Oyun Topluluğu'nun Neşet Ertaş'tan seslendirdiği eserlerle başladı.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Aşık Paşa'nın tanıtılmasının artık ulusal düzeyde yapılması gerektiğini belirterek, "Aşık Paşa etkinliklerini önce ulusal sonra da uluslararası boyuta taşımak hepimizin görevidir. Ahilik Haftası kutlamasını nasıl ulusal boyuta taşıdıysak Aşık Paşa'yı da taşımalıyız." dedi.     Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ise Aşık Paşa'nın Kırşehir'de yaşadığına işaret ederek, "Çok iyi Farsça, Arapça ve İbranice bilmesine rağmen her zaman Türkçe'nin savunucusu olmuş, her noktada Türkçe'nin kullanılma gayreti içinde bulunmuştur. O yıllarda devlet dili Farsça ve Arapça olmasına rağmen devlet dilinin her zaman Türkçe olması gerektiğini savunagelmiştir." diye konuştu.     Şölende, Azerbaycan, Irak, Kırım ve farklı illerden 18 şair, Yunus Emre ile Aşık Paşa'nın mili ve manevi konuları içeren şiirlerini seslendirdi.
Türkçe'nin öncülerinden kabul edilen Aşık Paşa, Kırşehir'de düzenlenen uluslararası şiir şöleniyle anıldı.

Kırşehir Valiliğinin desteği ile Kırşehir Kent Konseyi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni, Yunus Emre ilahi dinletisi ve Kırşehir Ustalar Müzik Oyun Topluluğu'nun Neşet Ertaş'tan seslendirdiği eserlerle başladı.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Aşık Paşa'nın tanıtılmasının artık ulusal düzeyde yapılması gerektiğini belirterek, "Aşık Paşa etkinliklerini önce ulusal sonra da uluslararası boyuta taşımak hepimizin görevidir. Ahilik Haftası kutlamasını nasıl ulusal boyuta taşıdıysak Aşık Paşa'yı da taşımalıyız." dedi.

 

 

Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ise Aşık Paşa'nın Kırşehir'de yaşadığına işaret ederek, "Çok iyi Farsça, Arapça ve İbranice bilmesine rağmen her zaman Türkçe'nin savunucusu olmuş, her noktada Türkçe'nin kullanılma gayreti içinde bulunmuştur. O yıllarda devlet dili Farsça ve Arapça olmasına rağmen devlet dilinin her zaman Türkçe olması gerektiğini savunagelmiştir." diye konuştu.

 

 

Şölende, Azerbaycan, Irak, Kırım ve farklı illerden 18 şair, Yunus Emre ile Aşık Paşa'nın mili ve manevi konuları içeren şiirlerini seslendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.