G-5YQ86BM24G
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
09 Kasım 2025 - 18:19 - Güncellenme: 09 Kasım 2025 - 18:20 G: 09 Kasım 2025 - 18:20

Atatürk için Kırşehir'de Mevlid-i Şerif okutulacak

Kırşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 87. yılında, 10 Kasım 2025 Pazartesi günü anlamlı bir dizi etkinlik düzenleyecek. Programda mevlid-i şeriften fotoğraf sergisine, tiyatro oyunundan “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konserine kadar birçok etkinlik yer alıyor.

0 Paylaşım
Atatürk için Kırşehir'de Mevlid-i Şerif okutulacak

Kırşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 87. yılı dolayısıyla kapsamlı bir Anma Programı düzenliyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 10 Kasım’ın yalnızca bir yas günü değil, aynı zamanda Atatürk’ün fikirlerinin, devrimlerinin ve çağdaş vizyonunun daha derin kavranması gereken bir gün olduğunu vurguladı.Başkan Ekicioğlu, “Atatürk’ün toplumsal yaşamın her alanında yaptığı devrimlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslaşma sürecinde ne denli önemli bir rol oynadığı bugün daha iyi anlaşılıyor. O’nun fikirleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.” dedi.

Mevlid-i Şerif ile Başlayacak

10 Kasım 2025 Pazartesi günü yapılacak etkinlikler sabah saatlerinden itibaren başlayacak.Günün anlam ve önemine uygun olarak, öğle namazının ardından Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde, Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacak.Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Tüm halkımız davetlidir” denildi.

Sergi, Tiyatro ve Konserle Devam Edecek

Anma etkinlikleri, öğle sonrası Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sürecek.Saat 13.00’teMilli Mücadeleden Günümüze Atamızın İzinde” temalı fotoğraf sergisi açılacak.Sergide Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecine ait tarihi kareler yer alacak.

Ardından saat 14.00’te, Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (Çocuk Tiyatrosu) tarafından “Karanlıktan Aydınlığa” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.
Günün finalinde ise saat 19.00’da, Kırşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Korosu iş birliğiyle düzenlenecek “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri müzikseverlerle buluşacak.

#10 kasım #atatürk #mevlid-i şerif

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!