Bahamettin Öztürk, ''Doğrular Geç de Olsa Görüldü.

EKONOMİ 06.12.2022 - 20:58, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bahamettin Öztürk, ''Doğrular Geç de Olsa Görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zincir marketlerdeki fahiş fiyatları işaret ederek "Yeni uygulamaları devreye alacaktır" açıklaması sonrası, marketlerde denetimler artırılmıştı. Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk konuyla ilgili açıklama yaparak gerçeklerin sonunda fark edildiğini dile getirdi.

Başkan Öztürk açıklamasında, “Zincir marketlerin fırsatçılığını Esnaf Odaları Birliği olarak yaklaşık 10 yıldır anlatıyoruz. Sonunda bu durum gündeme getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaparak fırsatçı zincir marketler için gereken düzenlemelerin yakında yapılacağını söyledi. Esnaf temsilcileri olarak bu kararın bir an önce alınmasını ve Perakende Ticaret Kanununda gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.   ''HER YELPAZEDEN ÜRÜN SATIYORLAR'' Yerel esnafın işlerinin durma noktasına geldiğini ve marketlerin şehir merkezine uzak noktalara taşınması gerektiğini belirten Öztürk, “Gelinen süreçte 3 harfli zincir marketler her köşe başında açtığı küçük mağazalarında her yelpazeden ürün satıyorlar. Bisikletten araç malzemelerine, giyimden kırtasiyeye her sektörü ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu durumun önüne geçmek için ya bu marketlerin şehir dışına taşınması ya da ürün kısıtlaması getirilmesi gerekiyor. Aksi halde esnaf kepenk kapatacak.” açıklamasında bulundu.   DOĞRULAR GEÇ DE OLSA GÖRÜLDÜ Ekonominin temel taşının küçük esnaf olduğunun altını çizen Öztürk, “Düğününüzde cenazenizde hiç tanımadığınız market sahipleri değil, esnafınız bulunuyor. Ekonominin can damarı esnaf ile atıyor. Ekonominin temel taşı küçük esnaftır. Stokçuluk yaparak, ucuza aldığı malı pahalıya tedarik etmiş gibi göstererek raflarda fırsatçılık kollayan marketler bu temel taşı sarsmaktan başka is yapmazlar. Şehrimize atıklarından başka hiçbir şey bırakmazlar. İstihdam sağladıklarını söyleyip işçilerini zor şartlarda çalışmaya mahkûm bırakırlar. İsabetli bir karar alarak görevinden istifa eden Gıda Perakendeciler Derneği Başkanı Galip Aykaç bu eleştirilerin halkta karşılık bulmadığını söylese de halkın şikâyetleri ortadadır. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin raflarda sergilendiği fotoğraflar sosyal medyada her gün paylaşılmaktadır. Biz bunu yıllarca dile getirdik. Doğrular geç de olsa görüldü. Artık herkesin kendine çeki düzen vermesi lazım. Ticareti kuralına göre yapması lazım.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zincir marketlerdeki fahiş fiyatları işaret ederek "Yeni uygulamaları devreye alacaktır" açıklaması sonrası, marketlerde denetimler artırılmıştı. Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk konuyla ilgili açıklama yaparak gerçeklerin sonunda fark edildiğini dile getirdi.

Başkan Öztürk açıklamasında, “Zincir marketlerin fırsatçılığını Esnaf Odaları Birliği olarak yaklaşık 10 yıldır anlatıyoruz. Sonunda bu durum gündeme getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaparak fırsatçı zincir marketler için gereken düzenlemelerin yakında yapılacağını söyledi. Esnaf temsilcileri olarak bu kararın bir an önce alınmasını ve Perakende Ticaret Kanununda gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

 

''HER YELPAZEDEN ÜRÜN SATIYORLAR''

Yerel esnafın işlerinin durma noktasına geldiğini ve marketlerin şehir merkezine uzak noktalara taşınması gerektiğini belirten Öztürk, “Gelinen süreçte 3 harfli zincir marketler her köşe başında açtığı küçük mağazalarında her yelpazeden ürün satıyorlar. Bisikletten araç malzemelerine, giyimden kırtasiyeye her sektörü ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu durumun önüne geçmek için ya bu marketlerin şehir dışına taşınması ya da ürün kısıtlaması getirilmesi gerekiyor. Aksi halde esnaf kepenk kapatacak.” açıklamasında bulundu.

 

DOĞRULAR GEÇ DE OLSA GÖRÜLDÜ

Ekonominin temel taşının küçük esnaf olduğunun altını çizen Öztürk, “Düğününüzde cenazenizde hiç tanımadığınız market sahipleri değil, esnafınız bulunuyor. Ekonominin can damarı esnaf ile atıyor. Ekonominin temel taşı küçük esnaftır. Stokçuluk yaparak, ucuza aldığı malı pahalıya tedarik etmiş gibi göstererek raflarda fırsatçılık kollayan marketler bu temel taşı sarsmaktan başka is yapmazlar. Şehrimize atıklarından başka hiçbir şey bırakmazlar. İstihdam sağladıklarını söyleyip işçilerini zor şartlarda çalışmaya mahkûm bırakırlar. İsabetli bir karar alarak görevinden istifa eden Gıda Perakendeciler Derneği Başkanı Galip Aykaç bu eleştirilerin halkta karşılık bulmadığını söylese de halkın şikâyetleri ortadadır. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin raflarda sergilendiği fotoğraflar sosyal medyada her gün paylaşılmaktadır. Biz bunu yıllarca dile getirdik. Doğrular geç de olsa görüldü. Artık herkesin kendine çeki düzen vermesi lazım. Ticareti kuralına göre yapması lazım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.