Başkan Ekicioğlu, ''Kırşehir'i Sağlıksız Koşullara Mahkum Ettiler''

GÜNDEM 23.08.2022 - 14:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Başkan Ekicioğlu, ''Kırşehir'i Sağlıksız Koşullara Mahkum Ettiler''

Kırşehir'de 34 kilometrelik su hattında yenileme çalışmaları başladı.Belediye Başkanı Selahatti Ekicioğlu, ''yıllardır Kırşehir Halkını sağlıksız koşullara mahkum edenlere karşı, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Önceki yönetim döneminde Kırşehir'de asbestli boruların değiştirilmesi için Dünya Bankası'ndan 12 milyon euro'luk kredi çekilmişti ancak Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu birçok noktada asbestli borulardan su verilmeye devam edildiğini belirtmişti.Başkan Ekicioğlu bu boruların tamamını değiştirmek istediklerini ancak İller Bankası'ndan kredi verilmediği için özkaynaklarla ilk etapta 34 kilometrelik asbestli boru hattının sağlıklı polietilen borularla değiştirileceğini bildirmişti.     Süleyman Türkmani Caddesi’ndeki Asbestli boruların değişimini gerçekleştiren ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ekicioğlu konuyla ilgili şunları ifade etti : “Belediye ekiplerimiz, ilimiz ana isale hattındaki tamamlanmamış olan astbestli boruların değişimini hızla gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere su çok önemli bir yaşam kaynağıdır ve biz de Kırşehir halkının sağlıklı su kullanımı ve tüketimi için ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Çukurçayır Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Kervansaray Mahallesi’nde yapılan çalışmalarımızın ardından Süleyman Türkmani Caddesi’ndeki Asbestli boruların değişimini gerçekleştiriyoruz.     Biz Kırşehir Belediyesi olarak Kırşehir halkının sağlığının her şeyden önce geldiğini düşünüyoruz. Yıllardır Kırşehir halkını sağlıksız koşullara mahkûm edenlere karşı, elimizden ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz ilimiz ana ishale hattındaki tamamlanmamış olan astbestli boruların değişimini yaparak hemşehrilerimiizn daha sağlıklı su kullanımına sağlıyor.     Yaşanan iklim değişiklikleri ve su kullanımındaki-tüketimindeki plansızlıkların meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi için ise Kırşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız aralıksız sürüyor.Su kullanımında tüm hemşehrilerimizin duyarlı davranması gerekiyor. Su hepimizin ortak değeridir ve bu değerimize sahip çıkalım.”
Kırşehir'de 34 kilometrelik su hattında yenileme çalışmaları başladı.Belediye Başkanı Selahatti Ekicioğlu, ''yıllardır Kırşehir Halkını sağlıksız koşullara mahkum edenlere karşı, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Önceki yönetim döneminde Kırşehir'de asbestli boruların değiştirilmesi için Dünya Bankası'ndan 12 milyon euro'luk kredi çekilmişti ancak Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu birçok noktada asbestli borulardan su verilmeye devam edildiğini belirtmişti.Başkan Ekicioğlu bu boruların tamamını değiştirmek istediklerini ancak İller Bankası'ndan kredi verilmediği için özkaynaklarla ilk etapta 34 kilometrelik asbestli boru hattının sağlıklı polietilen borularla değiştirileceğini bildirmişti.

 

 

Süleyman Türkmani Caddesi’ndeki Asbestli boruların değişimini gerçekleştiren ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ekicioğlu konuyla ilgili şunları ifade etti :

“Belediye ekiplerimiz, ilimiz ana isale hattındaki tamamlanmamış olan astbestli boruların değişimini hızla gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere su çok önemli bir yaşam kaynağıdır ve biz de Kırşehir halkının sağlıklı su kullanımı ve tüketimi için ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Çukurçayır Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Kervansaray Mahallesi’nde yapılan çalışmalarımızın ardından Süleyman Türkmani Caddesi’ndeki Asbestli boruların değişimini gerçekleştiriyoruz.

 

 

Biz Kırşehir Belediyesi olarak Kırşehir halkının sağlığının her şeyden önce geldiğini düşünüyoruz. Yıllardır Kırşehir halkını sağlıksız koşullara mahkûm edenlere karşı, elimizden ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz ilimiz ana ishale hattındaki tamamlanmamış olan astbestli boruların değişimini yaparak hemşehrilerimiizn daha sağlıklı su kullanımına sağlıyor.

 

 

Yaşanan iklim değişiklikleri ve su kullanımındaki-tüketimindeki plansızlıkların meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi için ise Kırşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız aralıksız sürüyor.Su kullanımında tüm hemşehrilerimizin duyarlı davranması gerekiyor. Su hepimizin ortak değeridir ve bu değerimize sahip çıkalım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.