Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan Uğur Mumcu Mesajı

GÜNDEM 23.01.2023 - 11:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan Uğur Mumcu Mesajı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 1993'te hain bir saldırı sonucu katledilen Usta Gazeteci Uğur Mumcu'nun vefatının 30. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.Ekicioğlu mesajında; günümüz gazeteciliğini eleştirerek, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artması gerektiğini bildirdi.

1942 yılında Kırşehir'de dünyaya gelen Uğur Mumcu, bundan tam 30 yıl önce 24 Ocak 1993 tarihinde hain bir saldırı sonucu katledilmişti.Mumcu'nun vefatının 30. yıldönümü münasebetiyle Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bir mesaj yayınladı.   BAŞKAN EKİCİOĞLU MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ :  “24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu hümanist; eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor.   Uğur Mumcu, halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteciydi. Onun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.” sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde, her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır.   Gazeteciler bağımsız, cesur olsunlar ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsinler. Bugün bağımsız gazeteciliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var.   Hepinizin bildiği üzere Uğur Mumcu, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu da hepimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Uğur Mumcu, ülkemizin çok önemli bir aydınıydı. Aydınların da en önemli özelliği ise öngörülü olmalarıdır. O, yıllar öncesinden birçok konuda uyardı herkesi. Sadece onun yazdıkları okunsa ve uyarıları dikkate alınsaydı yakın zamanda ülkemizde yaşanan birçok sıkıntı, felaket yaşanmazdı.   Uğur Mumcu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını” meslek ilkeleri doğrultusunda ve halktan yana samimiyetle yazdı. İnsanca yaşamın savunucusu büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 30. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum.”
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 1993'te hain bir saldırı sonucu katledilen Usta Gazeteci Uğur Mumcu'nun vefatının 30. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.Ekicioğlu mesajında; günümüz gazeteciliğini eleştirerek, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artması gerektiğini bildirdi.

1942 yılında Kırşehir'de dünyaya gelen Uğur Mumcu, bundan tam 30 yıl önce 24 Ocak 1993 tarihinde hain bir saldırı sonucu katledilmişti.Mumcu'nun vefatının 30. yıldönümü münasebetiyle Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bir mesaj yayınladı.

 

BAŞKAN EKİCİOĞLU MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ :

 “24 Ocak 1993’te katledilen demokrasi savunucusu gazeteci yazar hemşehrimiz Uğur Mumcu hümanist; eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor.

 

Uğur Mumcu, halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteciydi. Onun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.” sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde, her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor. Görevi gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor. Demokrasimizin gelişmesi için bugün ihtiyacımız olan şey, Uğur Mumcu gibi cesur ve araştırmacı gazetecilerin sayısının artmasıdır.

 

Gazeteciler bağımsız, cesur olsunlar ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsinler. Bugün bağımsız gazeteciliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var.

 

Hepinizin bildiği üzere Uğur Mumcu, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu da hepimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Uğur Mumcu, ülkemizin çok önemli bir aydınıydı. Aydınların da en önemli özelliği ise öngörülü olmalarıdır. O, yıllar öncesinden birçok konuda uyardı herkesi. Sadece onun yazdıkları okunsa ve uyarıları dikkate alınsaydı yakın zamanda ülkemizde yaşanan birçok sıkıntı, felaket yaşanmazdı.

 

Uğur Mumcu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını” meslek ilkeleri doğrultusunda ve halktan yana samimiyetle yazdı. İnsanca yaşamın savunucusu büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 30. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.