Binali Yıldırım Kırşehir'de Vatandaşlarla Buluştu

GÜNDEM 02.05.2023 - 10:31, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Binali Yıldırım Kırşehir'de Vatandaşlarla Buluştu

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kırşehir'de müze açılışı gerçekleştirerek çeşitli temaslar gerçekleştirdi.

Kaman'daki ziyaretlerinin ardından Kırşehir'e gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Bağbaşı Mahallesi Ağbayır Mevkii'nde bulunan Kırşehir Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.     Buradaki konuşmasında Binali Yıldırım, '' Türk Milleti olarak tarih boyunca 17 devlet kurmuşuz. 17.'si de, yüzyılını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Çok güçlü olan Devletimiz Ortadoğu'da, Balkanlarda, Kafkaslarda ve Afrika’da insanlığın teminatıdır. Türkler olmasa tarih yazılamazdı. Değerli Kırşehirliler, kültürümüzü yaşatmak, geleceğe ışık tutar. Mazisi olmayanın geleceği de inşa edilemez. Bizleri geleceğe taşıyan da geçmiş değerlerimizdir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz mekan sadece bir müze değil, etrafına açılacak olan turizm alanları, eğitim ve sağlık tesisleri ile tam bir külliyeye dönüşecektir. Modern şehircilik bu alanda daha fazla görülmeye başlanacaktır. Kırşehir deyince akla esnafımızın, zanaatkarımızın piri Ahi Evran-ı Veli gelir, Neşet Ertaş gelir, Hacı Taşan gibi ustalar gelir, yarenler gelir. Tarih, kültür, tarım, sanayi şehri Kırşehir deyince akla zengin kültürümüzün en büyük temsilcileri gelir. Bugün ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması nedeniyle bütün işçi kardeşlerimizin gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.     Binali Yıldırım daha sonra Cacabey Meydanı'nda bulunan AK Parti Seçim Ofisine geldi ve burada vatandaşlara hitap etti.     Yıldırım daha sonra Ahi Evran Külliyesi'nde iş adamlarının sponsorluğunda verilen yemeğe katıldı ve burada da vatandaşlara hitaben konuşma gerçekleştirerek AK Parti'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek istedi.Yemek programına katılım yoğun oldu. Binali Yıldırım daha sonra Ahi Çay Bahçesi'nde gençlerle çay sohbetinde bir araya geldi.
Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kırşehir'de müze açılışı gerçekleştirerek çeşitli temaslar gerçekleştirdi.

Kaman'daki ziyaretlerinin ardından Kırşehir'e gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Bağbaşı Mahallesi Ağbayır Mevkii'nde bulunan Kırşehir Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Buradaki konuşmasında Binali Yıldırım, '' Türk Milleti olarak tarih boyunca 17 devlet kurmuşuz. 17.'si de, yüzyılını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Çok güçlü olan Devletimiz Ortadoğu'da, Balkanlarda, Kafkaslarda ve Afrika’da insanlığın teminatıdır. Türkler olmasa tarih yazılamazdı. Değerli Kırşehirliler, kültürümüzü yaşatmak, geleceğe ışık tutar. Mazisi olmayanın geleceği de inşa edilemez. Bizleri geleceğe taşıyan da geçmiş değerlerimizdir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz mekan sadece bir müze değil, etrafına açılacak olan turizm alanları, eğitim ve sağlık tesisleri ile tam bir külliyeye dönüşecektir. Modern şehircilik bu alanda daha fazla görülmeye başlanacaktır. Kırşehir deyince akla esnafımızın, zanaatkarımızın piri Ahi Evran-ı Veli gelir, Neşet Ertaş gelir, Hacı Taşan gibi ustalar gelir, yarenler gelir. Tarih, kültür, tarım, sanayi şehri Kırşehir deyince akla zengin kültürümüzün en büyük temsilcileri gelir. Bugün ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması nedeniyle bütün işçi kardeşlerimizin gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

Binali Yıldırım daha sonra Cacabey Meydanı'nda bulunan AK Parti Seçim Ofisine geldi ve burada vatandaşlara hitap etti.

 

 

Yıldırım daha sonra Ahi Evran Külliyesi'nde iş adamlarının sponsorluğunda verilen yemeğe katıldı ve burada da vatandaşlara hitaben konuşma gerçekleştirerek AK Parti'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek istedi.Yemek programına katılım yoğun oldu.

Binali Yıldırım daha sonra Ahi Çay Bahçesi'nde gençlerle çay sohbetinde bir araya geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.