Çanakkale Savaşı Kahramanı Mehmet Çavuş'un Adı Bu Parkta Yaşayacak

GÜNDEM 25.01.2023 - 10:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çanakkale Savaşı Kahramanı Mehmet Çavuş'un Adı Bu Parkta Yaşayacak

Kırşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşlarının en önemli kahramanlarından olan Kırşehirli Mehmet Çavuş için, Kayseri-Ankara Yolu üzerine yeni bir park inşa ediyor.Park alanındaki çalışmaları inceleyen Başkan Selahattin Ekicioğlu, '' Burada hem Çanakkale kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismi yaşayacak hem de Ankara-Kayseri anayolu üzerinde Kırşehir’e yakışır bir park kazandırmış olacağız'' dedi.

Ankara-Kayseri yolu üzerinde Âşıkpaşa Mezarlığı’na komşu Çanakkale Şehitleri temalı Mehmet Çavuş Parkı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, açıklamasında şunları ifade etti:  “Çanakkale kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismini yaşatacak bir Park projesi oluşturduk. Bunu yaparken de hem Mehmet Çavuş’un ismini yaşatmak hem de Kırşehir’e yakışan bir yeşil alan ve Park kazandırmak hedefimizdi. Bunun için, göreve geldikten sonra ana arterdeki istimlak çalışmalarımız başlattık ve şehrimize 5 Bin metre karelik bir yeşil alan kazandırıyoruz.     Burada hem Çanakkale kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismi yaşayacak hem de ana arterde Ankara-Kayseri anayolu üzerinde Kırşehir’e yakışır bir park kazandırmış olacağız. Böylelikle şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan sayısı olan 10 metrekare hedefimizi hayata geçirmiş oluyoruz.”     Proje alanında Su Havuzu, Yürüyüş Yolları, Kent Mobilyaları ve Peyzaj alanıyla tarih, kültür ve doğal yaşamın bir araya getirilmesi hedefleniyor.     Mehmet Çavuşun Cesaret Tepedeki Kahramanlık Parkında ki su havuzunun yanında bulunan duvarda Mehmet Çavuş’un o dönemdeki durumu anlatan şu sözleri yer alacak:   “Şimdi cesaret tepesi namını alan tepede her tarafımız düşman tarafından sarılmış, bulunduğumuz sırada susuzluk bizi pek ziyade tazyik ettiğinde, tepenin eteğinde ki korku deresinde bir çamur kaynağı oluşturan yeri kazarak olabildiğince içilebilecek kadar değilse de dudaklarımızı ıslatacak kadar su çıkarmaya teşebbüs ettik. Düşman bize bunu da çok gördü, hemen toplarıyla üzerimize ateş açtı. Allah’ın kudretine bakın ki ilk attığı mermi bizim kazmaya uğraştığımız kaynağa saplandı. Aradığımız su kaynamaya başladı. Allahlımıza şükrettik. Suyu şükür içtik. Kuvvetimiz yerine geldi. Allahlımızın bize yardımcı olduğu hakkında imanımız kat kat kuvvetlendi. Cesaretimiz bir o kadar daha arttı.”     SAFALI MEHMET ÇAVUŞ KİMDİR ?        
Kırşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşlarının en önemli kahramanlarından olan Kırşehirli Mehmet Çavuş için, Kayseri-Ankara Yolu üzerine yeni bir park inşa ediyor.Park alanındaki çalışmaları inceleyen Başkan Selahattin Ekicioğlu, '' Burada hem Çanakkale kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismi yaşayacak hem de Ankara-Kayseri anayolu üzerinde Kırşehir’e yakışır bir park kazandırmış olacağız'' dedi.

Ankara-Kayseri yolu üzerinde Âşıkpaşa Mezarlığı’na komşu Çanakkale Şehitleri temalı Mehmet Çavuş Parkı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, açıklamasında şunları ifade etti:

 “Çanakkale kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismini yaşatacak bir Park projesi oluşturduk. Bunu yaparken de hem Mehmet Çavuş’un ismini yaşatmak hem de Kırşehir’e yakışan bir yeşil alan ve Park kazandırmak hedefimizdi. Bunun için, göreve geldikten sonra ana arterdeki istimlak çalışmalarımız başlattık ve şehrimize 5 Bin metre karelik bir yeşil alan kazandırıyoruz.

 

 

Burada hem Çanakkale kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismi yaşayacak hem de ana arterde Ankara-Kayseri anayolu üzerinde Kırşehir’e yakışır bir park kazandırmış olacağız. Böylelikle şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan sayısı olan 10 metrekare hedefimizi hayata geçirmiş oluyoruz.”

 

 

Proje alanında Su Havuzu, Yürüyüş Yolları, Kent Mobilyaları ve Peyzaj alanıyla tarih, kültür ve doğal yaşamın bir araya getirilmesi hedefleniyor.

 

 

Mehmet Çavuşun Cesaret Tepedeki Kahramanlık Parkında ki su havuzunun yanında bulunan duvarda Mehmet Çavuş’un o dönemdeki durumu anlatan şu sözleri yer alacak:

 

“Şimdi cesaret tepesi namını alan tepede her tarafımız düşman tarafından sarılmış, bulunduğumuz sırada susuzluk bizi pek ziyade tazyik ettiğinde, tepenin eteğinde ki korku deresinde bir çamur kaynağı oluşturan yeri kazarak olabildiğince içilebilecek kadar değilse de dudaklarımızı ıslatacak kadar su çıkarmaya teşebbüs ettik. Düşman bize bunu da çok gördü, hemen toplarıyla üzerimize ateş açtı. Allah’ın kudretine bakın ki ilk attığı mermi bizim kazmaya uğraştığımız kaynağa saplandı. Aradığımız su kaynamaya başladı. Allahlımıza şükrettik. Suyu şükür içtik. Kuvvetimiz yerine geldi. Allahlımızın bize yardımcı olduğu hakkında imanımız kat kat kuvvetlendi. Cesaretimiz bir o kadar daha arttı.”

 

 

SAFALI MEHMET ÇAVUŞ KİMDİR ?

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.