ÇEMAŞ İşçilerinin Büyük Zaferi

GÜNDEM 19.12.2022 - 19:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

ÇEMAŞ İşçilerinin Büyük Zaferi

Bir süredir ÇEMAŞ Yönetimi ve Metal İş Sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmeleri, işçilerin zaferiyle sonuçlandı.

Kırşehir'in en büyük özel teşebbüslerinden olan ve 600'den fazla işçinin çalıştığı ÇEMAŞ'ta işçiler adına müjdeli haber geldi.DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada, işçiler, ekonomik kriz ve enflasyondaki fahiş artış nedeniyle yüzde 100 zam istiyorlardı.Ancak işveren işçilere ilk etapta yüzde 45, daha sonraki görüşmelerde ise yüzde 55 ve yüzde 65 artış önerdi.İşçiler ise taleplerinin yerine gelmemesi durumunda greve gideceklerini açıklamışlardı.Gazetemize açıklamada bulunan sendika yetkilileri, 19 Aralık tarihinde son kez bir araya geleceklerini ve son kez pazarlığa oturacaklarını belirtmişi.Söz konusu görüşmeden müjdeli haber geldi.     İŞÇİLERİN BÜYÜK ZAFERİ Taraflar arasında gerçekleştirilen toplu iş görüşmesinde, maaşlara ilk 6 ay için yüzde 85 zam kararı kabul edildi.Birleşik Metal İş Sendikası Anadolu Şube Sekreteri Erdinç Koç yaptığı açıklamada, işçi maaşlarına; ilk 6 ay için yüzde 85'lik maaş artışı, ikinci altı ay için enflasyon oranına ek olarak yüzde 5, üçüncü 6 ay için enflasyon oranına ek olarak yüzde 5 , dördüncü 6 ay için enflasyon oranına ek olarak yüzde 3 zam yapılacağını bildirdi.Koç ayrıca yılda 2 bin 800 TL  erzak çeki, 2 yıllık 14 bin TL net banka promosyonu verileceğini de belirtti.     Çemaş işçisi taraflar arasındaki görüşmelerin ardından alınan kararı davul zurna ile kutladı.      
Bir süredir ÇEMAŞ Yönetimi ve Metal İş Sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmeleri, işçilerin zaferiyle sonuçlandı.

Kırşehir'in en büyük özel teşebbüslerinden olan ve 600'den fazla işçinin çalıştığı ÇEMAŞ'ta işçiler adına müjdeli haber geldi.DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada, işçiler, ekonomik kriz ve enflasyondaki fahiş artış nedeniyle yüzde 100 zam istiyorlardı.Ancak işveren işçilere ilk etapta yüzde 45, daha sonraki görüşmelerde ise yüzde 55 ve yüzde 65 artış önerdi.İşçiler ise taleplerinin yerine gelmemesi durumunda greve gideceklerini açıklamışlardı.Gazetemize açıklamada bulunan sendika yetkilileri, 19 Aralık tarihinde son kez bir araya geleceklerini ve son kez pazarlığa oturacaklarını belirtmişi.Söz konusu görüşmeden müjdeli haber geldi.

 

 

İŞÇİLERİN BÜYÜK ZAFERİ

Taraflar arasında gerçekleştirilen toplu iş görüşmesinde, maaşlara ilk 6 ay için yüzde 85 zam kararı kabul edildi.Birleşik Metal İş Sendikası Anadolu Şube Sekreteri Erdinç Koç yaptığı açıklamada, işçi maaşlarına; ilk 6 ay için yüzde 85'lik maaş artışı, ikinci altı ay için enflasyon oranına ek olarak yüzde 5, üçüncü 6 ay için enflasyon oranına ek olarak yüzde 5 , dördüncü 6 ay için enflasyon oranına ek olarak yüzde 3 zam yapılacağını bildirdi.Koç ayrıca yılda 2 bin 800 TL  erzak çeki, 2 yıllık 14 bin TL net banka promosyonu verileceğini de belirtti.

 

 

Çemaş işçisi taraflar arasındaki görüşmelerin ardından alınan kararı davul zurna ile kutladı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.