ÇEMAŞ, Teklifini Yükseltti İşçiler Kabul Etmedi

EKONOMİ 15.12.2022 - 18:35, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

ÇEMAŞ, Teklifini Yükseltti İşçiler Kabul Etmedi

600'ün üzerinde emekçinin çalıştığı ÇEMAŞ'ta, işçilerin talebine; işveren, yüzde 65 zam önerisiyle geldi.Çalışanlar son teklifi de kabul etmedi.

DİSK'e bağlı Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu ÇEMAŞ'ta, işçiler yüzde 100 talebinde bulunmuşlardı.Ancak eylül ayından bu yana toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği fabrikada henüz uzlaşmaya varılmadı.Arabulucu görevlendirilen görüşmelerde işçiler, yüzde 100 taleplerini yinelediler.İşveren ise daha önce yüzde 55 olarak revize ettiği teklifini yüzde 65'e yükseltti.İşçiler ise maşların yüzde 100 zam yapılmasında kararlı.Taraflar son kez 19 Aralık Pazartesi günü masaya oturacaklar.Anlaşma çıkmaması durumunda ise grev başlatılacağı ve fabrikaya ''Bu İş Yerinde Grev Var'' yazısı açılacağı belirtildi.   ÇEMAŞ İŞÇİSİ NE KADAR ALIYOR ? Daha önce gazetemize beyanat veren Metal İş Sendikası Anadolu Şube Sekreteri Erdinç Koç, '' Çemaş işçisinin kıdemine göre değişmekle birlikte ortalama 8 bin 500 TL maaş aldığını ancak yüksek enflasyon nedeniyle bu maaşın artık kendilerine yetmediğini belirterek ayrıca hakları olan banka promosyonlarını da istediklerini ifade etmişti.
600'ün üzerinde emekçinin çalıştığı ÇEMAŞ'ta, işçilerin talebine; işveren, yüzde 65 zam önerisiyle geldi.Çalışanlar son teklifi de kabul etmedi.

DİSK'e bağlı Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu ÇEMAŞ'ta, işçiler yüzde 100 talebinde bulunmuşlardı.Ancak eylül ayından bu yana toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği fabrikada henüz uzlaşmaya varılmadı.Arabulucu görevlendirilen görüşmelerde işçiler, yüzde 100 taleplerini yinelediler.İşveren ise daha önce yüzde 55 olarak revize ettiği teklifini yüzde 65'e yükseltti.İşçiler ise maşların yüzde 100 zam yapılmasında kararlı.Taraflar son kez 19 Aralık Pazartesi günü masaya oturacaklar.Anlaşma çıkmaması durumunda ise grev başlatılacağı ve fabrikaya ''Bu İş Yerinde Grev Var'' yazısı açılacağı belirtildi.

 

ÇEMAŞ İŞÇİSİ NE KADAR ALIYOR ?

Daha önce gazetemize beyanat veren Metal İş Sendikası Anadolu Şube Sekreteri Erdinç Koç, '' Çemaş işçisinin kıdemine göre değişmekle birlikte ortalama 8 bin 500 TL maaş aldığını ancak yüksek enflasyon nedeniyle bu maaşın artık kendilerine yetmediğini belirterek ayrıca hakları olan banka promosyonlarını da istediklerini ifade etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.