ÇEMAŞ'ta Büyük Operasyon

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2018 - 13:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

ÇEMAŞ'ta Büyük Operasyon

Daha önce işçi çıkarmalarıyla gündeme gelen Çemaş'ta teknik iflas , borsada manipülasyon iddiaları sonrasında Genel Müdür değişikliğine gidildi. 14 Şeker Fabrikası ile birlikte satışa çıkarılan Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ilk taliplisi ÇEMAŞ olmuştu.Şirket ayrıca yapılacak olan yerli otomobilin tüm dökümlerine de talip olduğunu açıklamıştı.ÇEMAŞ daha sonra Kırşehir Şeker Fabrikası'ndan çekildiğini açıkladı.ÇEMAŞ'ın Kırşehir Şeker Fabrikası'na talip olması ardından da çekilmesi , Borsada hisse senetlerini artırmaya yönelik spekülasyon olduğu iddia edildi. CEZA KESİLDİ, UYARI GELDİ , İNTERNET ÜZERİNDEN ALIM SATIM İŞLEMİ DURDURULDU Çemaş Hisseleri üzerinde manipülasyon yaparak hisse alım satımı yaptıkları iddia edilen Samet Şeker, Alper İnez , Tahsin Aynacı ve firari manipülatör Mecnur Çolak ile ilgili ardı ardına iddilar.ÇEMAŞ'ın özkaynaklarındaki yarı yarıya düşüş sonrasında SPK Çemaş'a uyarı göndermişti.Daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu Çemaş'ta brüt takasa giderek , hisse alım satımını internet üzerinden durdurduğunu açıkladı.Brüt takasla birlikte, internetten emir kabul edilmeyecek, açığa satış ve kredili işlemler olmayacak. Ayrıca Çemaş'ta işlem yapan Samet Şeker, Alper İnez ve Tahsin Aynacı'ya da 6 ay boyunca borsalarda geçici işlem yasağı uygulanması kararı alındı. ÜST DÜZEY OPERASYON ÇEMAŞ'ın özkaynaklarındaki düşüş, teknik iflas ve borsa hisse senetlerinde manipülasyon iddialarının ardından Işıklar Holding Çemaş Genel Müdürü Hüseyin Özel'i görevinden aldığını duyurdu.Özel'in yerine M. Kaan Özkan atandı. M. KAAN ÖZKAN KİMDİR ? Çalışma hayatına 1994 yılında Procter&Gamble’da başlayan Özkan, kariyeri boyunca Nestle Türkiye, Nestle Ortadoğu, Nestle Avustralya, Nestle İsviçre ve Daimler Chrysler’de üst düzey yöneticilik görevlerinde yer aldı. Akabinde Mondi Endüstriyel Torba’da CEO olan Özkan, son olarak İspanyol Saica Ambalaj’ın Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Kaan Özkan iş hayatında çok uluslu şirketlerdeki uzmanlık ve başarısı ile tanınıyor. Atamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Işıklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rıza Kutlu Işık, kurumsal yapılarını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti. Çemaş Döküm Genel Müdürlüğünü üstlenen Kaan Özkan’ın tecrübeleriyle şirkete önemli katkılarda bulunacağına inandıklarına dikkat çeken Işık, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.  
Daha önce işçi çıkarmalarıyla gündeme gelen Çemaş'ta teknik iflas , borsada manipülasyon iddiaları sonrasında Genel Müdür değişikliğine gidildi. 14 Şeker Fabrikası ile birlikte satışa çıkarılan Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ilk taliplisi ÇEMAŞ olmuştu.Şirket ayrıca yapılacak olan yerli otomobilin tüm dökümlerine de talip olduğunu açıklamıştı.ÇEMAŞ daha sonra Kırşehir Şeker Fabrikası'ndan çekildiğini açıkladı.ÇEMAŞ'ın Kırşehir Şeker Fabrikası'na talip olması ardından da çekilmesi , Borsada hisse senetlerini artırmaya yönelik spekülasyon olduğu iddia edildi. CEZA KESİLDİ, UYARI GELDİ , İNTERNET ÜZERİNDEN ALIM SATIM İŞLEMİ DURDURULDU Çemaş Hisseleri üzerinde manipülasyon yaparak hisse alım satımı yaptıkları iddia edilen Samet Şeker, Alper İnez , Tahsin Aynacı ve firari manipülatör Mecnur Çolak ile ilgili ardı ardına iddilar.ÇEMAŞ'ın özkaynaklarındaki yarı yarıya düşüş sonrasında SPK Çemaş'a uyarı göndermişti.Daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu Çemaş'ta brüt takasa giderek , hisse alım satımını internet üzerinden durdurduğunu açıkladı.Brüt takasla birlikte, internetten emir kabul edilmeyecek, açığa satış ve kredili işlemler olmayacak. Ayrıca Çemaş'ta işlem yapan Samet Şeker, Alper İnez ve Tahsin Aynacı'ya da 6 ay boyunca borsalarda geçici işlem yasağı uygulanması kararı alındı.

ÜST DÜZEY OPERASYON ÇEMAŞ'ın özkaynaklarındaki düşüş, teknik iflas ve borsa hisse senetlerinde manipülasyon iddialarının ardından Işıklar Holding Çemaş Genel Müdürü Hüseyin Özel'i görevinden aldığını duyurdu.Özel'in yerine M. Kaan Özkan atandı.

M. KAAN ÖZKAN KİMDİR ?

Çalışma hayatına 1994 yılında Procter&Gamble’da başlayan Özkan, kariyeri boyunca Nestle Türkiye, Nestle Ortadoğu, Nestle Avustralya, Nestle İsviçre ve Daimler Chrysler’de üst düzey yöneticilik görevlerinde yer aldı. Akabinde Mondi Endüstriyel Torba’da CEO olan Özkan, son olarak İspanyol Saica Ambalaj’ın Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Kaan Özkan iş hayatında çok uluslu şirketlerdeki uzmanlık ve başarısı ile tanınıyor. Atamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Işıklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rıza Kutlu Işık, kurumsal yapılarını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti. Çemaş Döküm Genel Müdürlüğünü üstlenen Kaan Özkan’ın tecrübeleriyle şirkete önemli katkılarda bulunacağına inandıklarına dikkat çeken Işık, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.