ÇEMAŞ'ta İşçiler Kazandı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.12.2018 - 09:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

ÇEMAŞ'ta İşçiler Kazandı

Kırşehir Çemaş Döküm Fabrikası’nda toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı alınmıştı. Birleşik Metal-İş Sendikası ve işçilerin kararlı duruşu sonucu greve gidilmeden kazanım sağlanarak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Kırşehir Çemaş Döküm Fabrikası’nda toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 3 Ocak 2019 tarihinde grev uygulama kararı alınmıştı Kırşehir’de kurulu Çemaş Döküm Fabrikası patronu ile DİSK/Birleşik Metal İşçileri Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, sendika grev kararını asmıştı. İmzalanan TİS ile birlikte ücretler ilk altı ay için %24 arttırıldı. Sosyal haklarda da yıllık %32 artış sağlandı. Birleşik Metal-İş Sendikası ile İşveren arasındaki görüşmeler sonucu belirlenen oranlar işçilerinde onayı alındıktan sonra imza altına alındı.

Kırşehir Çemaş Döküm Fabrikası’nda toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı alınmıştı. Birleşik Metal-İş Sendikası ve işçilerin kararlı duruşu sonucu greve gidilmeden kazanım sağlanarak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Kırşehir Çemaş Döküm Fabrikası’nda toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 3 Ocak 2019 tarihinde grev uygulama kararı alınmıştı

Kırşehir’de kurulu Çemaş Döküm Fabrikası patronu ile DİSK/Birleşik Metal İşçileri Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, sendika grev kararını asmıştı. İmzalanan TİS ile birlikte ücretler ilk altı ay için %24 arttırıldı. Sosyal haklarda da yıllık %32 artış sağlandı.

Birleşik Metal-İş Sendikası ile İşveren arasındaki görüşmeler sonucu belirlenen oranlar işçilerinde onayı alındıktan sonra imza altına alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.