CHP ve İYİ Parti'den Tüm Hesapları Alt Üst Edecek Karar

SİYASET 06.04.2023 - 10:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

CHP ve İYİ Parti'den Tüm Hesapları Alt Üst Edecek Karar

Bazı illerde fermuar sistemiyle seçimlere girecek olan Millet İttifakı aralarında Kırşehir'in de olduğu 10 ilde fermuar modeliyle seçime gideceği bildirildi.

Millet İttifakı’nın milletvekili aday listelerine yönelik çalışmasında sona gelindi. Bazı illerde fermuar sistemiyle seçimlere girecek ittifak, kalan illerde de CHP ve İYİ Parti kendi listelerini hazırlayacak.Fermuar sisteminin uygulanacağı illerin arasında Kırşehir'in de olacağı aktarıldı.   UZLAŞILAN 10 İL BELLİ OLDU Hüseyin Şimşek'in muhalefet kulislerinden aldığı bilgiye göre, milletvekili aday listeleri için mesaisini sürdüren Millet İttifakı, “ittifak içi ittifak” senaryosundan vazgeçti. Seçimlerde CHP ve İYİ Parti listelerini kesin olarak kullanacak ittifak, bir süre üçüncü liste çalışmasını yürüttü. DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nden birinin listesinden seçimlere girilmesi durumunda bu "ittifak içindeki ittifak"ın çok 30 milletvekili kazanabildiği ve kazançtan çok kaybın yaşandığı tespit edildi. Bu durumun ardından bir araya gelen ittifak kurmayları, farklı senaryolara yoğunlaştı.   OY ORANLARINA GÖRE BELİRLENECEK İttifakın üzerinde anlaştığı ilk konu, fermuar sistemi oldu. İttifakın güçlü olmadığı illerde bu sistemin uygulanması ve bu illerde karşılıklı yer değiştirme uygulamasına gidilmesi kararlaştırıldı. CHP ve İYİ Parti, bu kentlerdeki oy oranlarına göre kendi adaylarını birbirlerinin listesinden aday olarak gösterecek.Listedeki sıralama partilerin oy oranına göre belirlenecek.   KIRŞEHİR DE VAR Konuyla ilgili 10 ile 14 arasında il üzerinde görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Şu ana kadar "Bitlis, Çorum, Yozgat, Gümüşhane, Van, Malatya, Adıyaman, Amasya, Erzincan, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Düzce ve Rize"de fermuar sisteminin kullanılması konusunda ön uzlaşma sağlandığı bildirildi.    
Bazı illerde fermuar sistemiyle seçimlere girecek olan Millet İttifakı aralarında Kırşehir'in de olduğu 10 ilde fermuar modeliyle seçime gideceği bildirildi.

Millet İttifakı’nın milletvekili aday listelerine yönelik çalışmasında sona gelindi. Bazı illerde fermuar sistemiyle seçimlere girecek ittifak, kalan illerde de CHP ve İYİ Parti kendi listelerini hazırlayacak.Fermuar sisteminin uygulanacağı illerin arasında Kırşehir'in de olacağı aktarıldı.

 

UZLAŞILAN 10 İL BELLİ OLDU

Hüseyin Şimşek'in muhalefet kulislerinden aldığı bilgiye göre, milletvekili aday listeleri için mesaisini sürdüren Millet İttifakı, “ittifak içi ittifak” senaryosundan vazgeçti. Seçimlerde CHP ve İYİ Parti listelerini kesin olarak kullanacak ittifak, bir süre üçüncü liste çalışmasını yürüttü. DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nden birinin listesinden seçimlere girilmesi durumunda bu "ittifak içindeki ittifak"ın çok 30 milletvekili kazanabildiği ve kazançtan çok kaybın yaşandığı tespit edildi. Bu durumun ardından bir araya gelen ittifak kurmayları, farklı senaryolara yoğunlaştı.

 

OY ORANLARINA GÖRE BELİRLENECEK

İttifakın üzerinde anlaştığı ilk konu, fermuar sistemi oldu. İttifakın güçlü olmadığı illerde bu sistemin uygulanması ve bu illerde karşılıklı yer değiştirme uygulamasına gidilmesi kararlaştırıldı. CHP ve İYİ Parti, bu kentlerdeki oy oranlarına göre kendi adaylarını birbirlerinin listesinden aday olarak gösterecek.Listedeki sıralama partilerin oy oranına göre belirlenecek.

 

KIRŞEHİR DE VAR

Konuyla ilgili 10 ile 14 arasında il üzerinde görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Şu ana kadar "Bitlis, Çorum, Yozgat, Gümüşhane, Van, Malatya, Adıyaman, Amasya, Erzincan, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Düzce ve Rize"de fermuar sisteminin kullanılması konusunda ön uzlaşma sağlandığı bildirildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.