Çiçekdağı'da Bir Bina Karantinaya Alındı

GÜNDEM 20.04.2020 - 12:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çiçekdağı'da Bir Bina Karantinaya Alındı

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 katlı bina karantinaya alındı.

Çiçekdağı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezindeki Yenişehir Mahallesi'nde bulunan 2 katlı binada yaşayan bir kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.     Çiçekdağı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, binada testi pozitif olan hastayla temaslı kişilerin bulunması nedeniyle karantina uygulamasına karar verildiği belirtilen açıklamada, "Apartmana giriş ve çıkışların 14 gün süre ile kapatılarak bu binanın karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında apartmana girilip çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık ve emniyet tedbirlerinin azami derecede alınarak uygulanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. Karantina kararının ardından binaya giriş çıkışlar yasaklanarak, polis ve sağlık ekipleri tarafından bölgede tedbir alındı.
Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 katlı bina karantinaya alındı.

Çiçekdağı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezindeki Yenişehir Mahallesi'nde bulunan 2 katlı binada yaşayan bir kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

 

 

Çiçekdağı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, binada testi pozitif olan hastayla temaslı kişilerin bulunması nedeniyle karantina uygulamasına karar verildiği belirtilen açıklamada, "Apartmana giriş ve çıkışların 14 gün süre ile kapatılarak bu binanın karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında apartmana girilip çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık ve emniyet tedbirlerinin azami derecede alınarak uygulanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Karantina kararının ardından binaya giriş çıkışlar yasaklanarak, polis ve sağlık ekipleri tarafından bölgede tedbir alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.