Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Görüştü

SİYASET 01.09.2020 - 17:24, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Görüştü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Beştepe'de kabul etti. İkili arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’la baş başa görüşen Mansur Yavaş’ın Başkent’teki bazı projeler için destek istediği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaşadığı son sorunlardan biri, ASKİ'ye 472 milyon lira kredi verilmesiydi. Çoğunluğun AKP’li üyelerde bulunduğu Belediye Meclisi'nde tekrar görüşülen krediye onay çıkmış, ihale için süreç başlamıştı. Mansur Yavaş, görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ankara’nın önemli sorunları ve temel altyapı projeleri ile ilgili bilgi sunduk. Süreçte yaşanan bazı bürokratik sorunların aşılması için destek talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'na taleplerimize olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.” KILIÇDAROĞLU’NU BİLGİLENDİRECEK CHP kaynaklarına göre ikili arasındaki görüşme olumlu bir havada geçti. Görüşmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceden bilgisi olduğu ve görüşme sonrası Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’nu bilgilendireceği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:       <div class="contentInnerAdv" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; margin: 30px -20px 20px; float: right; font-family: " helvetica="" neue",="" "segoe="" ui",="" roboto,="" arial,="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" ui="" symbol";="" font-variant-ligatures:="" no-common-ligatures;="" background-color:="" rgb(255,="" 255,="" 255);"="">         * Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, kentimizin asırlık çınarı MKE Ankaragücü´nün mali sıkıntıları, fuar alanı inşasında yaşanan sorunlar ve Gençlik Parkı’nın yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi´ne devri konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır. BÜROKRASİDE YAŞANAN TIKANIKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN… * Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, başta su altyapı ve arıtma projeleri olmak üzere önemli projeler hakkında bilgi verilerek otobüs kredisi kullanımı, metro projeleri ve yeni yolların açılması gibi başlıklarda ilgili bakanlıklar ve bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılması için destek talebinde bulunulmuştur. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ankara’nın projelerine ve ihtiyaçlarına olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerini sunarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ayrılmıştır.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Beştepe'de kabul etti. İkili arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’la baş başa görüşen Mansur Yavaş’ın Başkent’teki bazı projeler için destek istediği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaşadığı son sorunlardan biri, ASKİ'ye 472 milyon lira kredi verilmesiydi. Çoğunluğun AKP’li üyelerde bulunduğu Belediye Meclisi'nde tekrar görüşülen krediye onay çıkmış, ihale için süreç başlamıştı.

Mansur Yavaş, görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ankara’nın önemli sorunları ve temel altyapı projeleri ile ilgili bilgi sunduk. Süreçte yaşanan bazı bürokratik sorunların aşılması için destek talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'na taleplerimize olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.”

KILIÇDAROĞLU’NU BİLGİLENDİRECEK

CHP kaynaklarına göre ikili arasındaki görüşme olumlu bir havada geçti. Görüşmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceden bilgisi olduğu ve görüşme sonrası Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’nu bilgilendireceği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

 

 

 

<div class="contentInnerAdv" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; margin: 30px -20px 20px; float: right; font-family: " helvetica="" neue",="" "segoe="" ui",="" roboto,="" arial,="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" ui="" symbol";="" font-variant-ligatures:="" no-common-ligatures;="" background-color:="" rgb(255,="" 255,="" 255);"="">

 

 

 

 

* Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, kentimizin asırlık çınarı MKE Ankaragücü´nün mali sıkıntıları, fuar alanı inşasında yaşanan sorunlar ve Gençlik Parkı’nın yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi´ne devri konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

BÜROKRASİDE YAŞANAN TIKANIKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN…

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, başta su altyapı ve arıtma projeleri olmak üzere önemli projeler hakkında bilgi verilerek otobüs kredisi kullanımı, metro projeleri ve yeni yolların açılması gibi başlıklarda ilgili bakanlıklar ve bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılması için destek talebinde bulunulmuştur. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ankara’nın projelerine ve ihtiyaçlarına olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerini sunarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ayrılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.