Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KPSS'yi İnceleme Talimatı

EĞİTİM 02.08.2022 - 20:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KPSS'yi İnceleme Talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'deki bazı soruların çalındığına ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından ortaya atıldı.   “20 SORU AYNI”  Kaya, soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, “Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20’si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?” diye sordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.   İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI İddiaların kısa sürede gündeme oturmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da harekete geçti. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.   “ASLA MÜSAADE ETMEYİZ” İletişim Başkanlığı’nın paylaşımını alıntılayan Erdoğan ise, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.   ŞIKLARI BİLE AYNI  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'deki bazı soruların çalındığına ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından ortaya atıldı.

 

“20 SORU AYNI” 

Kaya, soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, “Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20’si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?” diye sordu.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İddiaların kısa sürede gündeme oturmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da harekete geçti. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

 

“ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

İletişim Başkanlığı’nın paylaşımını alıntılayan Erdoğan ise, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

 

ŞIKLARI BİLE AYNI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.