Depremden Etkilenen Çocuklar Kırşehir'de Rehabilite Ediliyor

ÇOCUK 15.02.2023 - 07:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Depremden Etkilenen Çocuklar Kırşehir'de Rehabilite Ediliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremin ardından Kırşehir'e gelen depremzede çocuklar, Kırşehir Ahi Evran üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının gönüllü eğitmenliği ile rehabilite ediliyor.

Türkiye'yi derinden yaralayan ve büyük bir yıkım ve ölüme yol açan merkez üssü Kahramanmaraş olan afetin ardından çok sayıda depremzede Kırşehir'e gelmişti.Depremden etkilenen afetzede çocukların rehabilite edilmesi için harekete geçen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarını gönüllülük esasıyla görevlendirdi.  Çocukluk döneminde ve özellikle erken çocukluk döneminde doğal afete maruz kalmış çocukların stresle baş etme mekanizmaları yetişkinler kadar etkili olamadığından ve çocuklarda bir daha kapanmayacak derin travmalar oluşmasını engellemek adına  öğretim elemanları Doç. Dr. Ümit Demiral, Arş. Gör. Fatma Cahide Özçelik, Arş. Gör. Hilal Mert gönüllü olarak saha ekibini oluşturdu. Saha ekibine destek vermek amacıyla yine Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Asude Sena Muğlu,  Arş. Gör. Burak Erkenekli ve Arş. Gör. Dildar Özaslan bu süreçte görev aldı.   Görevli öğretim elemanları ilk olarak Kırşehir'de barınan depremzede çocukları ziyaret ederek iki gün boyunca sahada gözlemler yaptı. Yapılan gözlemler sonucunda ailelerle görüşüldü ve incelemeler neticesinde eğitim süreci tasarlandı. Bu kapsamda başta Okul Öncesi Eğitimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Sınıf Eğitimi olmak üzere çocuklara eğitim vermeleri için öğretmenler, çocuk gelişimi uzmanları ve psikologlar ile iletişime geçilerek 250 kişiye yakın gönüllü eğitim ekibi oluşturuldu. Grupların sistematik biçimde çalışmaları için öğrenci sayısı, gönüllü eğitimci sayısı, fiziki mekân ve materyal imkanları göz önünde bulundurularak bir haftalık eğitim planı yapıldı.   Haftanın her günü 3-9 arası yaş grubu çocuklar için içerisinde okul öncesi eğitimi öğretmenleri, PDR öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve bu alanlarda eğitim alan üniversite öğrencileri, çocuk gelişimi uzmanları ve uzman psikologlardan oluşan yaklaşık 12 kişilik gönüllü ekip, depremzede çocuklarla etkinlikler yapmaya devam ediyor.Ayrıca 10-18 yaş grubu çocuklar için PDR, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sınıf Eğitimi, Matematik Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Etkinlikler kapsamında her günü farklı gönüllülerden oluşan takımlar da görev almaya devam ediyor.     Depremden etkilenen depremzede ailelerin çocuklarının yaralarını sarmak için emek veren öğretim elemanlarımız; gönüllüleri koordine etmek, görev dağılımlarını ayarlamak, yetkililer ile her türlü iletişimi kurmak, alan ve malzeme desteğinin sağlanması ve ihtiyaçların karşılanması için Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, depremzedelerin kaldığı yerlerin sorumluları, Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli iletişim halindeler. Ayrıca etkinlikler sonunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve sürece yönelik önerilerin alınması için toplantılar yapılıp gerekli güncellemeler de sağlanıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremin ardından Kırşehir'e gelen depremzede çocuklar, Kırşehir Ahi Evran üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının gönüllü eğitmenliği ile rehabilite ediliyor.

Türkiye'yi derinden yaralayan ve büyük bir yıkım ve ölüme yol açan merkez üssü Kahramanmaraş olan afetin ardından çok sayıda depremzede Kırşehir'e gelmişti.Depremden etkilenen afetzede çocukların rehabilite edilmesi için harekete geçen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarını gönüllülük esasıyla görevlendirdi.


 Çocukluk döneminde ve özellikle erken çocukluk döneminde doğal afete maruz kalmış çocukların stresle baş etme mekanizmaları yetişkinler kadar etkili olamadığından ve çocuklarda bir daha kapanmayacak derin travmalar oluşmasını engellemek adına  öğretim elemanları Doç. Dr. Ümit Demiral, Arş. Gör. Fatma Cahide Özçelik, Arş. Gör. Hilal Mert gönüllü olarak saha ekibini oluşturdu. Saha ekibine destek vermek amacıyla yine Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Asude Sena Muğlu,  Arş. Gör. Burak Erkenekli ve Arş. Gör. Dildar Özaslan bu süreçte görev aldı.

 


Görevli öğretim elemanları ilk olarak Kırşehir'de barınan depremzede çocukları ziyaret ederek iki gün boyunca sahada gözlemler yaptı. Yapılan gözlemler sonucunda ailelerle görüşüldü ve incelemeler neticesinde eğitim süreci tasarlandı. Bu kapsamda başta Okul Öncesi Eğitimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Sınıf Eğitimi olmak üzere çocuklara eğitim vermeleri için öğretmenler, çocuk gelişimi uzmanları ve psikologlar ile iletişime geçilerek 250 kişiye yakın gönüllü eğitim ekibi oluşturuldu. Grupların sistematik biçimde çalışmaları için öğrenci sayısı, gönüllü eğitimci sayısı, fiziki mekân ve materyal imkanları göz önünde bulundurularak bir haftalık eğitim planı yapıldı.

 


Haftanın her günü 3-9 arası yaş grubu çocuklar için içerisinde okul öncesi eğitimi öğretmenleri, PDR öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve bu alanlarda eğitim alan üniversite öğrencileri, çocuk gelişimi uzmanları ve uzman psikologlardan oluşan yaklaşık 12 kişilik gönüllü ekip, depremzede çocuklarla etkinlikler yapmaya devam ediyor.Ayrıca 10-18 yaş grubu çocuklar için PDR, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sınıf Eğitimi, Matematik Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Etkinlikler kapsamında her günü farklı gönüllülerden oluşan takımlar da görev almaya devam ediyor.

 

 

Depremden etkilenen depremzede ailelerin çocuklarının yaralarını sarmak için emek veren öğretim elemanlarımız; gönüllüleri koordine etmek, görev dağılımlarını ayarlamak, yetkililer ile her türlü iletişimi kurmak, alan ve malzeme desteğinin sağlanması ve ihtiyaçların karşılanması için Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, depremzedelerin kaldığı yerlerin sorumluları, Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli iletişim halindeler. Ayrıca etkinlikler sonunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve sürece yönelik önerilerin alınması için toplantılar yapılıp gerekli güncellemeler de sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.