DEVA Partisi , ''Hükümet Konağı Önce Kırşehir'e Yapılmalı''

GÜNDEM 18.12.2020 - 22:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

DEVA Partisi , ''Hükümet Konağı Önce Kırşehir'e Yapılmalı''

Daha Önce ''Kırşehir'e artık yeter'' sözleri ile tepki çeken Milletvekili Mustafa Kendirli'nin Çiçekdağı'na Hükümet Konağı yapılacağını açıklamasının arından DEVA Partisinden sert tepki geldi.İl Başkanı Metin Atabey , Kırşehir'in hükümet konağının olmadığını ve üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

Kırşehir her alanda olduğu gibi 2021 yılı bütçe çalışmalarında da yine üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Atabey , '' Yapılan açıklamalarda Çiçekdağı ilçesine yeni hükümet konağı ve emniyet hizmet binasının yapımına en kısa sürede başlanacağı bildirildi. Oysa henüz Kırşehir’in Merkez hükümet konağı yok. Yapılan yatırımların halka hizmet için değil bölgelere göre alınan oy oranlarıyla yapmaları ilgi çekicidir. Bu durumdan yetkililerin ya haberi yok ya da yılan hikâyesine dönmüş olan hükümet konağı meselesine çözümleri yok. Şehrimiz halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya ve yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik hizmet ve yatırımlardan bahsedilmemektedir. Hâlihazırda, yapımı krize dönmüş olan merkez hükümet konağı meselesi bir problem olarak karşımızda durmakta iken halkımızın sembolik yapılara değil, insan onuruna ve 2021 Kırşehir’ine yakışan hizmetlere ihtiyacı vardır.'' diyerek çözüm önerilerini şöyle sıraladı :    Çiçekdağı ilçemizde vatandaşımız su temini noktasında ciddi problemler yaşamaktadırlar. Su, haftanın üç günü sabah verilip saat 23.00’da kesilmektedir. Merkez ilçeye bağlı Yeşilli Köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız, su ihtiyaçlarını karşılamak için ya çeşme başında beklemekte ya da günü rahat geçirebilmek için su verilen 3 saat içinde kendi imkanları ile yaptırdıkları depolarında su biriktirmektedirler. Kırşehir merkez hükümet konağı diye başlanan projenin Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen inşaatının ne olacağı konusunda yaşanan belirsizliklerle birlikte şehrimizde hâlâ bir hükümet konağı bulunmamaktadır. Şehrimizin ana aksı dışında kalan mahallelerde fiber optik ağı bulunmamaktadır. Yapılacağı söylenilen yatırıma ayrılacak bütçenin özellikle bu ekonomik şartlar altında hayat mücadelesi veren esnafımıza yapılması esnafımız için can suyu olacak niteliktedir. Kırşehir esnafımızın hali kan ağlarken büyükşehir harici illerde verilen kira desteğinin yeterli kalmadığı, bununla ilgili esnafımıza nefes aldırabilecek projelerin başlatılması gerekmektedir. Özellikle Hastanelerin ve doktor eksikliğinin çokça görüldüğü pandemi sürecinde hastanemiz şehrimize yeterli gelmemektedir. Bu gibi hayati önem taşıyan yatırımlara öncelik verilmesi gerekmektedir.    
Daha Önce ''Kırşehir'e artık yeter'' sözleri ile tepki çeken Milletvekili Mustafa Kendirli'nin Çiçekdağı'na Hükümet Konağı yapılacağını açıklamasının arından DEVA Partisinden sert tepki geldi.İl Başkanı Metin Atabey , Kırşehir'in hükümet konağının olmadığını ve üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

Kırşehir her alanda olduğu gibi 2021 yılı bütçe çalışmalarında da yine üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Atabey , '' Yapılan açıklamalarda Çiçekdağı ilçesine yeni hükümet konağı ve emniyet hizmet binasının yapımına en kısa sürede başlanacağı bildirildi. Oysa henüz Kırşehir’in Merkez hükümet konağı yok. Yapılan yatırımların halka hizmet için değil bölgelere göre alınan oy oranlarıyla yapmaları ilgi çekicidir. Bu durumdan yetkililerin ya haberi yok ya da yılan hikâyesine dönmüş olan hükümet konağı meselesine çözümleri yok. Şehrimiz halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya ve yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik hizmet ve yatırımlardan bahsedilmemektedir. Hâlihazırda, yapımı krize dönmüş olan merkez hükümet konağı meselesi bir problem olarak karşımızda durmakta iken halkımızın sembolik yapılara değil, insan onuruna ve 2021 Kırşehir’ine yakışan hizmetlere ihtiyacı vardır.'' diyerek çözüm önerilerini şöyle sıraladı : 

 

  • Çiçekdağı ilçemizde vatandaşımız su temini noktasında ciddi problemler yaşamaktadırlar. Su, haftanın üç günü sabah verilip saat 23.00’da kesilmektedir.
  • Merkez ilçeye bağlı Yeşilli Köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız, su ihtiyaçlarını karşılamak için ya çeşme başında beklemekte ya da günü rahat geçirebilmek için su verilen 3 saat içinde kendi imkanları ile yaptırdıkları depolarında su biriktirmektedirler.
  • Kırşehir merkez hükümet konağı diye başlanan projenin Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen inşaatının ne olacağı konusunda yaşanan belirsizliklerle birlikte şehrimizde hâlâ bir hükümet konağı bulunmamaktadır.
  • Şehrimizin ana aksı dışında kalan mahallelerde fiber optik ağı bulunmamaktadır.
  • Yapılacağı söylenilen yatırıma ayrılacak bütçenin özellikle bu ekonomik şartlar altında hayat mücadelesi veren esnafımıza yapılması esnafımız için can suyu olacak niteliktedir. Kırşehir esnafımızın hali kan ağlarken büyükşehir harici illerde verilen kira desteğinin yeterli kalmadığı, bununla ilgili esnafımıza nefes aldırabilecek projelerin başlatılması gerekmektedir.
  • Özellikle Hastanelerin ve doktor eksikliğinin çokça görüldüğü pandemi sürecinde hastanemiz şehrimize yeterli gelmemektedir. Bu gibi hayati önem taşıyan yatırımlara öncelik verilmesi gerekmektedir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.