Ekrem İmamoğlu'na Kırşehir'den Destek Açıklamaları

SİYASET 15.12.2022 - 02:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ekrem İmamoğlu'na Kırşehir'den Destek Açıklamaları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HSK Üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararının ardından birçok kesimden karara tepki ve İmamoğlu'na destek açıklamaları yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, siyasi yasak getirerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti.   AKŞENER İMAMOĞLU'NA DESTEK İÇİN İSTANBUL'A GEÇTİ Kararın ardından muhalefetten peş peşe açıklamalar geldi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'dan istanbul'a hareket ederek, Saraçhane'de toplanan kalabalık önünde İmamoğlu'na destek verdi.   KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise çeşitli temaslar için bulunduğu Almanya'daki programını iptal ederek Türkiye'ye döndü.Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, '' Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki, bu ülkede artık darbeci de Saraydır, yasakçı da Saraydır! Öyle de muamele göreceklerdir'' dedi.   KIRŞEHİR'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından Kırşehir'deki siyasilerden de peş peşe açıklamalar yapıldı.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklmada, '' Bu tür kararlar ve engellemeler bizleri çıktığımız bu yolda alıkoymayacak.Mücadelemiz devam ediyor, edecek.Hak, hukuk, adalet'' ifadelerine yer verirken; Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan ise mecliste yaptığı konuşmada ''16 milyon İstanbullu'nun iradesi yalnız değildir! İnsanlık tarihi göstermiştir ki zulüm ile asla abad olunmaz! Bizler şu ana kadar hep doğru olduk, sizler de hep eğri! '' sözlerine verdi.     İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ise İmamoğlu ile birlikte olan fotoğrafını paylaşarak , ''Kul kurar, kader güler.Bu şarkı da burada bitmeyecek.Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet" ifadelerini kullandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HSK Üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararının ardından birçok kesimden karara tepki ve İmamoğlu'na destek açıklamaları yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, siyasi yasak getirerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti.

 

AKŞENER İMAMOĞLU'NA DESTEK İÇİN İSTANBUL'A GEÇTİ
Kararın ardından muhalefetten peş peşe açıklamalar geldi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'dan istanbul'a hareket ederek, Saraçhane'de toplanan kalabalık önünde İmamoğlu'na destek verdi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise çeşitli temaslar için bulunduğu Almanya'daki programını iptal ederek Türkiye'ye döndü.Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, '' Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki, bu ülkede artık darbeci de Saraydır, yasakçı da Saraydır! Öyle de muamele göreceklerdir'' dedi.

 

KIRŞEHİR'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK
Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından Kırşehir'deki siyasilerden de peş peşe açıklamalar yapıldı.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklmada, '' Bu tür kararlar ve engellemeler bizleri çıktığımız bu yolda alıkoymayacak.Mücadelemiz devam ediyor, edecek.Hak, hukuk, adalet'' ifadelerine yer verirken; Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan ise mecliste yaptığı konuşmada ''16 milyon İstanbullu'nun iradesi yalnız değildir! İnsanlık tarihi göstermiştir ki zulüm ile asla abad olunmaz! Bizler şu ana kadar hep doğru olduk, sizler de hep eğri! '' sözlerine verdi.

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ise İmamoğlu ile birlikte olan fotoğrafını paylaşarak , ''Kul kurar, kader güler.Bu şarkı da burada bitmeyecek.Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.