Kırşehir Haber Türk
Kırşehir Haber Türk
Bilinmiyor
Kırşehir · 22°C
Bizi Takip Edin
16 Haziran 2024 - 00:27 - Güncellenme: 16 Haziran 2024 - 00:22 G: 16 Haziran 2024 - 00:22

Esnaf Gibi Gösterip Kredi Kullandırmışlar

Güşehir'de Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Müdür ile önceki başkanı, usulsüz şekilde esnaf gösterdikleri kişilere kredi kullandırdıkları gerekçesiyle tutuklandıç

Esnaf Gibi Gösterip Kredi Kullandırmışlar

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Gülşehir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık iddiası üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, bazı kooperatif yöneticilerinin usulsüz şekilde esnaf olarak gösterdikleri kişilere Hazine ve Maliye Bakanlığınca sağlanan işletme kredisinden kullandırdıkları, usulsüz alınan kredilerin kooperatif yöneticilerine aktarıldığı belirlendi.

Bu yöntemle Halkbank Nevşehir Şubesinden 4 milyon 614 bin lira kredi kullandırılarak kamunun 2 milyon 589 bin lira zarar etmesine neden oldukları öne sürülen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonda Kooperatif Başkanı E.Ü, Müdür Ü.E. ve eski Başkan F.G. ile usulsüz kredi kullanan 12 kişi gözaltına alındı.

Emniyette ifadeleri alınan E.Ü. ile 12 şüpheli serbest bırakıldı, Gülşehir Adliyesi'ne sevk edilen F.G. ve Ü.E, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

#gülşehir #esnaf odası

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!