Seyfe Gölüne En Çok Onlar Üzülüyor

DİĞER 19.10.2019 - 16:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölüne En Çok Onlar Üzülüyor

Seyfe Gölünde çekilen kuş fotoğrafları bölgedeki çevre felaketinin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Sığ ve doğal yapısıyla dünyanın en önemli göllerinden birisi olan Seyfe Gölü her yıl milyonlarca göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.187 kuş türünün konakladığı Seyfe Gölünde, dünyanın en büyük flamingo topluluklarından biri ( 320 bin adet) barınıyor. Yılın sadece belirli dönemlerinde suyu çekilen göl adeta ekolojik dengenin karakteristik bir örneği. Dolu olduğu dönemlerde su derinliği en fazla 2 metereye ulaşan Seyfe Gölü bu özelliği ile kuşların göç yolu üzerindeki en önemli durağı ancak son yıllarda bilinçsiz sulama ve kullanım gölün ekolojik dengesini bozmuş durumda. EN ÇOK ONLAR ÜZÜLÜYOR Göçmen kuşların göç sırasında konakladığı dönemlerde su barındıran gölde son yıllardaki içme suyu kaynağı , tarım arazisi sulaması ve drenaj gibi bilinçsiz kullanımlardan ötürü su kalmadı. Bu durum ekolojik dengeyi de bozdu.Göç yaptıkları sırada Seyfe Gölünde konaklayan kuşlar adeta çöle dönen göl arazisinde trajik bir görüntü oluşturuyor. Her dönem konakladıkları gölün bu durumuna belki de en çok onlar üzülüyor.

Seyfe Gölünde çekilen kuş fotoğrafları bölgedeki çevre felaketinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Sığ ve doğal yapısıyla dünyanın en önemli göllerinden birisi olan Seyfe Gölü her yıl milyonlarca göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.187 kuş türünün konakladığı Seyfe Gölünde, dünyanın en büyük flamingo topluluklarından biri ( 320 bin adet) barınıyor. Yılın sadece belirli dönemlerinde suyu çekilen göl adeta ekolojik dengenin karakteristik bir örneği.

Dolu olduğu dönemlerde su derinliği en fazla 2 metereye ulaşan Seyfe Gölü bu özelliği ile kuşların göç yolu üzerindeki en önemli durağı ancak son yıllarda bilinçsiz sulama ve kullanım gölün ekolojik dengesini bozmuş durumda.

EN ÇOK ONLAR ÜZÜLÜYOR

Göçmen kuşların göç sırasında konakladığı dönemlerde su barındıran gölde son yıllardaki içme suyu kaynağı , tarım arazisi sulaması ve drenaj gibi bilinçsiz kullanımlardan ötürü su kalmadı.

Bu durum ekolojik dengeyi de bozdu.Göç yaptıkları sırada Seyfe Gölünde konaklayan kuşlar adeta çöle dönen göl arazisinde trajik bir görüntü oluşturuyor.

Her dönem konakladıkları gölün bu durumuna belki de en çok onlar üzülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.