5 Uzman Doktor Daha Gidiyor

DİĞER 02.02.2020 - 18:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

5 Uzman Doktor Daha Gidiyor

Uzman doktor sayısı giderek azalan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 5 uzman doktor daha atamasını istedi ve başka illere atamaları yapıldı. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü , 2020 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme suretiyle atamaları yayınladı.Birçok poliklinikte uzman eksikliği yaşanan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi için herhangi bir uzman kontenjanın açılmadığı listede , hastanede görev yapan 5 uzman doktorun Kırşehir'den başka illere geçtiği ortaya çıktı.Atamasını isteyen uzman doktorlardan Cengizhan Güngör dışındakilerin evli olmasına rağmen farklı hastanelere gitmesi de gözlerden kaçmadı.Hemşire atamalarının yapıldığı listede Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı hastanesine ise bir diş doktoru atandı. İŞTE KIRŞEHİR'DEN BAŞKA İLLERE ATAMALARINI İSTEYEN UZMAN DOKTORLAR Cengiz Uysal-Psikiyatri Uzmanı, (MANİSA AKHİSAR MUSTAFA KİRAZOĞLU DEVLET HASTANESİ) Burcu Uysal-Enfeksiyon hast. Uzmanı, (İZMİR TİRE DEVLET HASTANESİ) Füsun Cantürk- kadın doğum uzmanı, (ZONGULDAK KARADENİZ EREĞLİ DEVLET HASTANESİ Mehmet Cantürk-Anestezi Uzm, (SAKARYA HENDEK DEVLET HASTANESİ) Cengizhan Güngör Fizik tedavi Uzm. (MERSİN ERDEMLİ DEVLET HASTANESİ) SİYASİ VESAYET HUZURU KAÇIRDI Kırşehir'de sağlık yönetimindeki siyasi atamalar ve adam kayırmacılığı nedeniyle birçok uzman doktor başka hastanelere geçiş yapmak istiyor.Uzman doktorlar dışında çalışan personelin bir kısmı torpille alınıp , siyasi vesayet tarafından kayrıldığı için hastanede ciddi bir otorite boşluğu da söz konusu.Bu durumdan en çok rahatsız olanlar ise uzman doktorlar.Bunun üzerine mülteci hasta sayısındaki yoğunluk da eklenince uzman doktorların bir kısmı Kırşehir'den ayrılmayı tercih ediyor.Tabi ki bu durum yılda 1 milyon 133 bin hastaya bakan Kırşehir Eğitim ve Araştırma hastanesindeki hizmet yetersizliğini gün geçtikçe daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Uzman doktor sayısı giderek azalan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 5 uzman doktor daha atamasını istedi ve başka illere atamaları yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü , 2020 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme suretiyle atamaları yayınladı.Birçok poliklinikte uzman eksikliği yaşanan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi için herhangi bir uzman kontenjanın açılmadığı listede , hastanede görev yapan 5 uzman doktorun Kırşehir'den başka illere geçtiği ortaya çıktı.Atamasını isteyen uzman doktorlardan Cengizhan Güngör dışındakilerin evli olmasına rağmen farklı hastanelere gitmesi de gözlerden kaçmadı.Hemşire atamalarının yapıldığı listede Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı hastanesine ise bir diş doktoru atandı.

İŞTE KIRŞEHİR'DEN BAŞKA İLLERE ATAMALARINI İSTEYEN UZMAN DOKTORLAR

Cengiz Uysal-Psikiyatri Uzmanı, (MANİSA AKHİSAR MUSTAFA KİRAZOĞLU DEVLET HASTANESİ)

Burcu Uysal-Enfeksiyon hast. Uzmanı, (İZMİR TİRE DEVLET HASTANESİ)

Füsun Cantürk- kadın doğum uzmanı, (ZONGULDAK KARADENİZ EREĞLİ DEVLET HASTANESİ

Mehmet Cantürk-Anestezi Uzm, (SAKARYA HENDEK DEVLET HASTANESİ)

Cengizhan Güngör Fizik tedavi Uzm. (MERSİN ERDEMLİ DEVLET HASTANESİ)

SİYASİ VESAYET HUZURU KAÇIRDI

Kırşehir'de sağlık yönetimindeki siyasi atamalar ve adam kayırmacılığı nedeniyle birçok uzman doktor başka hastanelere geçiş yapmak istiyor.Uzman doktorlar dışında çalışan personelin bir kısmı torpille alınıp , siyasi vesayet tarafından kayrıldığı için hastanede ciddi bir otorite boşluğu da söz konusu.Bu durumdan en çok rahatsız olanlar ise uzman doktorlar.Bunun üzerine mülteci hasta sayısındaki yoğunluk da eklenince uzman doktorların bir kısmı Kırşehir'den ayrılmayı tercih ediyor.Tabi ki bu durum yılda 1 milyon 133 bin hastaya bakan Kırşehir Eğitim ve Araştırma hastanesindeki hizmet yetersizliğini gün geçtikçe daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.