11 Milyon Fidan Kampanyasına Kırşehir'den 75 Bin Fidan

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2019 - 15:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

11 Milyon Fidan Kampanyasına Kırşehir'den 75 Bin Fidan

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla başlatılan ''Geleceğe Nefes'' adı verilen ve Türkiye'yi rekora taşıyacak ağaçlandırma seferberliği kapsamında Kırşehir'de 75 bin fidan toprakla buluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 11.11.2019 tarihinde ülkemiz genelinde saat 11:11’de 2023 farklı noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyonun fidanın toprakla buluşturulacağı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Kırşehir'de de 75 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinlik Mehtap Tepesi Anadolu Mahallesi Sebahat Osman Yalçınkaya İlkokulu yanındaki Ahi Esnaf Ormanında gerçekleştirildi. Buradaki alana 2 binden fazla fidan dikildi. Ardından yine fidan dikimi yapılacak olan Akbayır Kent Ormanı Mevkiine geçildi. Burada da 15 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikim programına Vali İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli,Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Program il protokolünün öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturması ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Video : Zahide Vural

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla başlatılan ''Geleceğe Nefes'' adı verilen ve Türkiye'yi rekora taşıyacak ağaçlandırma seferberliği kapsamında Kırşehir'de 75 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 11.11.2019 tarihinde ülkemiz genelinde saat 11:11’de 2023 farklı noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyonun fidanın toprakla buluşturulacağı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Kırşehir'de de 75 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlik Mehtap Tepesi Anadolu Mahallesi Sebahat Osman Yalçınkaya İlkokulu yanındaki Ahi Esnaf Ormanında gerçekleştirildi. Buradaki alana 2 binden fazla fidan dikildi. Ardından yine fidan dikimi yapılacak olan Akbayır Kent Ormanı Mevkiine geçildi. Burada da 15 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim programına Vali İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli,Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program il protokolünün öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturması ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Video : Zahide Vural

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.