6 TL'lik Et Döneri Sokak Kedileri Bile Yemedi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2019 - 13:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

6 TL'lik Et Döneri Sokak Kedileri Bile Yemedi

Son günlerde insanların girmek için kuyruk oluşturdukları ''Ucuz Et Dönerciler'' mantar gibi çoğalmaya başladı.Peki bu ucuzluğun kaynağı nereden geliyor , yediğimiz gerçekten et döner mi ? Kırşehir'de de açılan bu dönercilerde , 80 gram et döner 6 TL'den , 100 gram et döner 8 TL'den ve 120 gram et döner ise 10 TL'den satışa sunuluyor.Bilindiği gibi Kırşehir daha çok tavuk döneri ile ön plana çıkmış durumda.Kırşehir'de yapılan tavuk döner herkes tarafından beğeniliyor ancak son dönemde artan fiyatlar insanları ''Ucuz Et Döner'' işletmelerine yönlendiriyor.Peki insanların yemek için kuyruk oldukları bu et dönerler ne kadar sağlıklı ve bu ucuzluğun kaynağı nereden geliyor ? FAZLA YAĞ AĞIRLIĞI ARTIRIYOR Gramajına göre ucuz et döner satan yerlerde ilk dikkat çeken şey dönerdeki yağ oranı.Gramajı artırmak için dönerde aşırı derecede yağ kullanılıyor ve döner satılmadan önce özellikle yağda bekletiliyor ki böylece iyice ağırlaşması sağlanıyor.İçinde ne kullanıldığı bilinmeyen dönerin yağı ağızda geçmeyecek şekilde sıvanıyor.Kalitesiz yağ içeriği özellikle mide rahatsızlığı olanlar için önerilmiyor.Ağızdan bir türlü geçmeyen yağlar önemli damar hastalıklarına hatta kalp krizine bile neden olabiliyor. SOKAK KEDİLERİ BİLE YEMEDİ Son dönemde oldukça artan ''Ucuz Et Döner'' işletmeleri ile ilgili ''Halk Ekranı'' isimli youtube kanalı da bir test yapmış.3 farklı ''Ucuz Et Döner'' işletmesinden döner alınarak sokak kedilerine yedirilmek isteniyor ama sokak kedileri bu dönerleri yemiyor.Malum son dönemde ekonomik kriz nedeniyle insanlar her şeyin ucuzuna yönelmiş durumda ancak bu durum ileride sizin önemli sağlık problemleri teşkil edebilir.

Son günlerde insanların girmek için kuyruk oluşturdukları ''Ucuz Et Dönerciler'' mantar gibi çoğalmaya başladı.Peki bu ucuzluğun kaynağı nereden geliyor , yediğimiz gerçekten et döner mi ?

Kırşehir'de de açılan bu dönercilerde , 80 gram et döner 6 TL'den , 100 gram et döner 8 TL'den ve 120 gram et döner ise 10 TL'den satışa sunuluyor.Bilindiği gibi Kırşehir daha çok tavuk döneri ile ön plana çıkmış durumda.Kırşehir'de yapılan tavuk döner herkes tarafından beğeniliyor ancak son dönemde artan fiyatlar insanları ''Ucuz Et Döner'' işletmelerine yönlendiriyor.Peki insanların yemek için kuyruk oldukları bu et dönerler ne kadar sağlıklı ve bu ucuzluğun kaynağı nereden geliyor ?

FAZLA YAĞ AĞIRLIĞI ARTIRIYOR

Gramajına göre ucuz et döner satan yerlerde ilk dikkat çeken şey dönerdeki yağ oranı.Gramajı artırmak için dönerde aşırı derecede yağ kullanılıyor ve döner satılmadan önce özellikle yağda bekletiliyor ki böylece iyice ağırlaşması sağlanıyor.İçinde ne kullanıldığı bilinmeyen dönerin yağı ağızda geçmeyecek şekilde sıvanıyor.Kalitesiz yağ içeriği özellikle mide rahatsızlığı olanlar için önerilmiyor.Ağızdan bir türlü geçmeyen yağlar önemli damar hastalıklarına hatta kalp krizine bile neden olabiliyor.

SOKAK KEDİLERİ BİLE YEMEDİ

Son dönemde oldukça artan ''Ucuz Et Döner'' işletmeleri ile ilgili ''Halk Ekranı'' isimli youtube kanalı da bir test yapmış.3 farklı ''Ucuz Et Döner'' işletmesinden döner alınarak sokak kedilerine yedirilmek isteniyor ama sokak kedileri bu dönerleri yemiyor.Malum son dönemde ekonomik kriz nedeniyle insanlar her şeyin ucuzuna yönelmiş durumda ancak bu durum ileride sizin önemli sağlık problemleri teşkil edebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.