10 Ağustos 2021 - 10:26 - Güncellenme: 05 Mayıs 2023 - 17:12
G: 05 Mayıs 2023 - 17:12
Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması Başvuruları Başladı
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan ''Ahi Sofrası'' yöresel yemek yarışması için başvurular başladı.
34. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Kırşehirliler tarafından büyük ilgi gösterilen “Ahi Sofrası” Yöresel Yemek Yarışmasının bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek. Düzenlenecek olan yemek yarışmasına katılacak olan yarışmacılardan dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.
9. Ahi Sofrası Yöresel Yemek yarışması için başvurular başladı. Yarışmaya son müracaat tarihi 10 Eylül 2021 Cuma, yarışma ise 15 Eylül 2021 Çarşamba günü Ağalar Konağı’nda yapılacak. Yarışmacılar, Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele edecek.
Yarışma sonunda her dalda dereceye giren birincilere 5 adet Küçük Çeyrek, ikincilere 3 adet Küçük Çeyrek ve üçüncülere ise 2 adet Küçük Çeyrek Altın verilecek. 9. Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması’na katılmak isteyenler; Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kırşehir Kent Konseyi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kırşehir Yardım Sevenler Derneğine başvuruda bulunabilecekler.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasını her yıl yapılmakta olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenleyerek geleneksel bir hale getirdik. Böylelikle Anadolumuzun tam ortasında yer alan Kırşehir mutfağının tatlarını gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı gerçekleştiremediğimiz yarışmamıza bu yıl devam ediyoruz. Özellikle ev hanımlarının ve yemek becerisi olan herkesin yarışmaya katılmalarını, bu vesile ile Ahiliğe sahip çıkmalarını bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar
+ Yorum Yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş ve tüm sorumluluğu üstlenmiş olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir

Kırşehir'de 70'ler, 80'ler ve 90'ları yaşatan şoför

Kırşehir'de yüzlerce kınalı keklik keneye karşı doğaya salındı

Kırşehir'de altyapıdan üstyapıya planlı dönüşüm

Yüzlerce aile Kırköy’e akın etti: Gökyüzü uçurtmalarla doldu

Seyfe Gölü’nde yeni sınırlar askıda, gözler maden sahasında
Trend Haberler
Mucur'da kayıp alarmı mutlu sonla bitti

Kırşehir’in de yer aldığı operasyonda şirketlere kayyum

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'de jeotermal potansiyeli en yüksek bölgeler belli oldu

Kırşehir'de her 100 kişiye 138 sığır düşüyor
Son Haberler
Kuş Kalesi’nde tarihi izler ve gizemli figürler araştırılacak

Kırköy Kervansaray Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Karne Heyecanı

Kırşehir’de Gençler Sınav Stresini Şölenle Attı

Kırşehir’de mandıra ve arsalar üzerinden 100 Milyon TL’lik iddia

Kırşehir'in merkezi noktalarındaki işletmeler ihaleye çıkıyor