Başkan Ekicioğlu Yapımına Başlanan Yeni Projeyi Tanıttı

GÜNDEM 06.03.2024 - 22:10, Güncelleme: 06.03.2024 - 22:01
 

Başkan Ekicioğlu Yapımına Başlanan Yeni Projeyi Tanıttı

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yapımına başlanan 3 Erenler Parkını tanıttı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun sosyal medya hesabından projeye ilişkin yayınlanan klipte, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre'nin biraraya gelerek sohbet etmeleri tasvir edildi.Tasvir sırasında Hacı Bektaş-ı Veli'nin, '' Adem Suresinde olan herkes Adem değildir ! Adem'in Ademliği ; akıl , haya ve ilim iledir.4 kapı 40 makam nihayet insan-ı kamil'' sözlerine yer verilerek; yol Hoca Ahmed Yesevi'nin yolu ,Anadolu'ya maya çalanlar onlar, Horasan Erenleri, Pir Ahi Evran-ı Veli, HÜnkar Hacı Bektaş-ı Veli ; Gölpınar'ın sahipleri, O ulu kavağın gölgeliğindekiler.Ya akarım seller gibi ; gel gör aşk neyledi...Can Yunus , aşk Yunus... 3 Erenler zaman zaman otururlar konuşurlardı.Rivayettir ; günlerden birgün , bilinmez hangi gün? Güneşin sıcaklığı suya tesir ettiği için pınardaki kurbağalar coşuyorlar; Erenlerin sohbetine mani oluyorlar.Erenler bu ızdırabı gördüler, kurbağalara büyük sırrı söylediler.Sonunda pir sordu ki ; muradınız nedir ? Bu gürültü bu şamata ne innesi ? Ya siz konuşun biz dinleyelim ya da siz bu çekişmeden kaçının.Kurbağaların çekişmesi gitti.Hepsi sessiz, dilleri lal oldu.Erenler sıkıntısız sohbet eyledi ve sonunda sohbet sofrası da sona erdi'' denildi. ''KIRŞEHİR'E ARMAĞAN EDİYORUZ'' Daha sonra ise Başkan Ekicioğlu bu buluşmanın sona ermediğini dile getirerek ; ''3 erenlerin manevi huzurunu dost bahçesinden yeninden canlandıracağız.Harika bir peyzaj düzenlemesi ile bu bahçeyi Kırşehir'e armağan ediyoruz'' dedi.Görüntülerde projede satış birimlerinin de yer alacak olması dikkat çekti.Ankara-Kayseri yolu kenarında bulunan projeyle ; Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre gibi Kırşehir'in değerlerinin tanıtılması, misafirlerin dost bahçeyi ziyaret etmeleri ve aynı zamanda satış birimlerinden alışveriş yapmaları amaçlanıyor. Ahi Baba Mustafa Karagüllü oğlu Rasim Karagüllü  
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yapımına başlanan 3 Erenler Parkını tanıttı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun sosyal medya hesabından projeye ilişkin yayınlanan klipte, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre'nin biraraya gelerek sohbet etmeleri tasvir edildi.Tasvir sırasında Hacı Bektaş-ı Veli'nin, '' Adem Suresinde olan herkes Adem değildir ! Adem'in Ademliği ; akıl , haya ve ilim iledir.4 kapı 40 makam nihayet insan-ı kamil'' sözlerine yer verilerek; yol Hoca Ahmed Yesevi'nin yolu ,Anadolu'ya maya çalanlar onlar, Horasan Erenleri, Pir Ahi Evran-ı Veli, HÜnkar Hacı Bektaş-ı Veli ; Gölpınar'ın sahipleri, O ulu kavağın gölgeliğindekiler.Ya akarım seller gibi ; gel gör aşk neyledi...Can Yunus , aşk Yunus... 3 Erenler zaman zaman otururlar konuşurlardı.Rivayettir ; günlerden birgün , bilinmez hangi gün? Güneşin sıcaklığı suya tesir ettiği için pınardaki kurbağalar coşuyorlar; Erenlerin sohbetine mani oluyorlar.Erenler bu ızdırabı gördüler, kurbağalara büyük sırrı söylediler.Sonunda pir sordu ki ; muradınız nedir ? Bu gürültü bu şamata ne innesi ? Ya siz konuşun biz dinleyelim ya da siz bu çekişmeden kaçının.Kurbağaların çekişmesi gitti.Hepsi sessiz, dilleri lal oldu.Erenler sıkıntısız sohbet eyledi ve sonunda sohbet sofrası da sona erdi'' denildi.

''KIRŞEHİR'E ARMAĞAN EDİYORUZ''

Daha sonra ise Başkan Ekicioğlu bu buluşmanın sona ermediğini dile getirerek ; ''3 erenlerin manevi huzurunu dost bahçesinden yeninden canlandıracağız.Harika bir peyzaj düzenlemesi ile bu bahçeyi Kırşehir'e armağan ediyoruz'' dedi.Görüntülerde projede satış birimlerinin de yer alacak olması dikkat çekti.Ankara-Kayseri yolu kenarında bulunan projeyle ; Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre gibi Kırşehir'in değerlerinin tanıtılması, misafirlerin dost bahçeyi ziyaret etmeleri ve aynı zamanda satış birimlerinden alışveriş yapmaları amaçlanıyor.

Ahi Baba Mustafa Karagüllü oğlu Rasim Karagüllü

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ALİ TAN
(08.03.2024 19:56 - #6192)
Sayın Belediye başkanım , Balıkesir (Karesi ilçesi) de Atatürk ün Selanik de doğduğu evin birebir aynısı yapıldı. Kırşehir e de aynı eserin benzerini kazandırırsanız sevinirim. Çalışmalarınız da başarılar dilerim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.