Cahit Gürses Hayatını Kaybetti

GÜNDEM 25.02.2022 - 10:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cahit Gürses Hayatını Kaybetti

Kırşehir Belediyesi Eski Başkanı Cahit Gürses koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

1990-1994 yılları arasında SHP'den Kırşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Cahit Gürses, özel bir hastanede doktorluk yapıyordu.Bir süre önce koronavirüse yakalanan Gürses, durumu ağırlaştığı için yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.Cahit Gürses amansız hastalığa yenik düşerek 70 yaşında hayatını kaybetti.     Cahit Gürses'in cenazesi 26/02/2022 Cumartesi günü Ahi Evran Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığında toprağa verilecek.Kırşehir Haber Türk olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabır ve baş sağlığı dileriz.   DR. CAHİT GÜRSES KİMDİR ? Cahit Gürses, Kale Ortaokulu’nda okurken, Çarşı Camii’nin karşısında ağabeyi Mümtaz Gürses’in İpragaz Bayii’nde ve yanındaki sarraf dükkanında çalıştı. Kale Ortaokulu’nun ardından Kırşehir Lisesi’ne geçti. Burayı bitirdikten sonra da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi, bir yılı hazırlık olmak üzere iki yıl burada öğrenim gördü. Ardından yeniden sınavlara girerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Cahit Gürses, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirip doktor olduktan sonra, ihtisasını da Adana Çukurova Üniversitesi’nde yaptı. Cahit Gürses, ihtisasını tamamladıktan sonra, Isparta Askeri Hastanesi’nde kulak-burun-boğaz uzmanı olarak askerliğini yaptı. Dönüşünde de Kırşehir’de Ankara Caddesi’ndeki Mermerler Apartmanı’nın 1. katında muayenehanesini açarak hemşerilerine hizmet vermeye başladı. Cahit Gürses de siyasi çizgisine uygun olarak Kırşehir’de örgütlenmeye çalışan Erdal İnönü liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SODEP)’in kurucuları arasında yer aldı. Çünkü kendisi 1402’lik olduğu için devlet memurluğu yapamıyordu. Ancak partisi SODEP, Milli Güvenlik Konseyi tarafından seçime sokulmadı. Genel Başkan İnönü dahil bir çok kurucu veto edilmişti. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yapıcı'nın ölümü üzerine Belediye Başkanı seçimlerine katılan Cahit Gürses, 9 bin 794 oyla, Mehmet Ali Yapıcı’nın oylarını da 113 oy artırarak belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı.  Evli ve 2 çocuk babasıydı.
Kırşehir Belediyesi Eski Başkanı Cahit Gürses koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

1990-1994 yılları arasında SHP'den Kırşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Cahit Gürses, özel bir hastanede doktorluk yapıyordu.Bir süre önce koronavirüse yakalanan Gürses, durumu ağırlaştığı için yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.Cahit Gürses amansız hastalığa yenik düşerek 70 yaşında hayatını kaybetti.

 

 

Cahit Gürses'in cenazesi 26/02/2022 Cumartesi günü Ahi Evran Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığında toprağa verilecek.Kırşehir Haber Türk olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına ise sabır ve baş sağlığı dileriz.

 

DR. CAHİT GÜRSES KİMDİR ?


Cahit Gürses, Kale Ortaokulu’nda okurken, Çarşı Camii’nin karşısında ağabeyi Mümtaz Gürses’in İpragaz Bayii’nde ve yanındaki sarraf dükkanında çalıştı.
Kale Ortaokulu’nun ardından Kırşehir Lisesi’ne geçti. Burayı bitirdikten sonra da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi, bir yılı hazırlık olmak üzere iki yıl burada öğrenim gördü. Ardından yeniden sınavlara girerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Cahit Gürses, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirip doktor olduktan sonra, ihtisasını da Adana Çukurova Üniversitesi’nde yaptı.

Cahit Gürses, ihtisasını tamamladıktan sonra, Isparta Askeri Hastanesi’nde kulak-burun-boğaz uzmanı olarak askerliğini yaptı. Dönüşünde de Kırşehir’de Ankara Caddesi’ndeki Mermerler Apartmanı’nın 1. katında muayenehanesini açarak hemşerilerine hizmet vermeye başladı.

Cahit Gürses de siyasi çizgisine uygun olarak Kırşehir’de örgütlenmeye çalışan Erdal İnönü liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SODEP)’in kurucuları arasında yer aldı. Çünkü kendisi 1402’lik olduğu için devlet memurluğu yapamıyordu. Ancak partisi SODEP, Milli Güvenlik Konseyi tarafından seçime sokulmadı. Genel Başkan İnönü dahil bir çok kurucu veto edilmişti.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yapıcı'nın ölümü üzerine Belediye Başkanı seçimlerine katılan Cahit Gürses, 9 bin 794 oyla, Mehmet Ali Yapıcı’nın oylarını da 113 oy artırarak belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı.

 Evli ve 2 çocuk babasıydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.