Çuğun Göleti İçin ''Geç Alınmış'' Karar

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2017 - 12:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çuğun Göleti İçin ''Geç Alınmış'' Karar

Çuğun Göleti etrafına büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı gibi faaliyetlere izin verilmemesi kararı alındı. Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada , Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan ''Vadi Park'' projesi için ileride hayvancılık tesislerinin oluşturabileceği koku ve görüntü kirliliği gibi olumsuzlukların oluşmaması için göletin maksimum su kotundan itibaren 1 km genişliğindeki alanda , büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı gibi faaliyetlere izin verilmemesi kararının verildiğini ve 27/07/2017 tarihinden itibaren de ruhsatı olan tesislerin kapasite artışına izin verilmeyeceği belirtildi.Kurumdan yapılan açıklamada , söz konusu karara uymayan gerçek ve tüzel kişilere ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem ve yaptırım uygulanacağı vurgulandı. HEM YETERLİ DEĞİL HEM GEÇ ALINDI Bilindiği üzere Çuğun Göleti etrafına yapılan hayvancılık tesisleri sebebiyle, kötü koku ve çevre kirliliği oluştuğu konusunda kamuoyundan şikayetler gelmişti.Vatandaşlar alınan son kararla ilgili , ''1 km genişliğindeki alan hem az,  hem de geç alınmış karar '' yorumunda bulundu.Vatandaşlar başından beri bu bölgede hayvancılık tesislerine izin verilmemesi gerektiği görüşünde.        
Çuğun Göleti etrafına büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı gibi faaliyetlere izin verilmemesi kararı alındı.

Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada , Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan ''Vadi Park'' projesi için ileride hayvancılık tesislerinin oluşturabileceği koku ve görüntü kirliliği gibi olumsuzlukların oluşmaması için göletin maksimum su kotundan itibaren 1 km genişliğindeki alanda , büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı gibi faaliyetlere izin verilmemesi kararının verildiğini ve 27/07/2017 tarihinden itibaren de ruhsatı olan tesislerin kapasite artışına izin verilmeyeceği belirtildi.Kurumdan yapılan açıklamada , söz konusu karara uymayan gerçek ve tüzel kişilere ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem ve yaptırım uygulanacağı vurgulandı. HEM YETERLİ DEĞİL HEM GEÇ ALINDI Bilindiği üzere Çuğun Göleti etrafına yapılan hayvancılık tesisleri sebebiyle, kötü koku ve çevre kirliliği oluştuğu konusunda kamuoyundan şikayetler gelmişti.Vatandaşlar alınan son kararla ilgili , ''1 km genişliğindeki alan hem az,  hem de geç alınmış karar '' yorumunda bulundu.Vatandaşlar başından beri bu bölgede hayvancılık tesislerine izin verilmemesi gerektiği görüşünde.

       
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.